avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt sansele mele ca la partaj sa impartim un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt sansele mele ca la partaj sa impartim un autoturism

in timpul casatoriei soacra ne-a dat o suma de bani din care sa ne cumparam un autoturism.transferul banilor s-a facut prin banca deoarece eram noi in Constanta iar ea in Iasi. Daca pe hartiile de transfer s-a scris cadou dar nu s-a specificat daca este pentru sotie ,autoturismul reprezinta un bun propriu sau comun
Cel mai recent răspuns: lungan_ro_1961 , utilizator 22:13, 14 Martie 2017
Transferul s-a facut unde, in contul cui sau pe numele cui ?
transferul s-a facut prin banca iar contul era pe numele sotiei,nu avem cont comun
Toate bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt prezumate ca bunuri comune.
Daca soacra a transferat o suma de bani in contul fiicei si a mentionat cadou atunci acesta este bun comun.
Doar in cazul donatiei se considera a fi bun propriu obtinut in timpul casatoriei.
Ce e cadoul ? O donatie sub forma darului manual. Darul a fost catre fiica ei, direct la ea in cont. Asa ca banii sunt proprii ai sotiei dvs, iar masina cumparata din acesti bani, e bunul ei propriu.
Pt ca cel mai probabil, nu s-a stipulat nicaieri cu ce bani a fost cumparata masina, puteti cere partajul masinii, insa e simplu de dovedit ca e bunul ei, asa ca nu cred ca veti avea succes intr-o actiune de partaj.

Masina pe numele cui a fost inmatriculata?

Alte discuții în legătură

Venituri partajabile ioanamir ioanamir Buna ziua. 1. In cazul unui divort veniturile provenite din salarii si veniturile provenite din contracte de prestari servicii intra in masa ... (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)
Divort bodelina bodelina buna! vreau sa divortez de sotul meu pe cale amiabila la primarie. intrebarea mea este daca el poate cere sa se faca partaj dupa divort. am fost casatoriti 2 ... (vezi toată discuția)