avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli intretinere bloc

Buna ziua!
Este obligatoriu din pct de vedere legal ,sa fie trecut la cheltuieli de bloc,bebe nou nascut?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:37, 14 Martie 2017
Da, este obligatoriu dpdv legal ca bebe nou nascut sa fie trecut la cheltuielile de bloc.

Bebe este considerat "persoana" din momentul in care i se atribuie un CNP in certificatul de nastere.

Orice persoana nou nascuta si care are CNP produce deseuri (scutece de unica folosinta, menajere, plastic, etc. - gunoiul se plateste la nr pers) si consuma resurse (energie el., gaz, apa) pe care le platesc mami si tati.
Daca sunt contorizate se platesc conform consumului.

De ex. bebe trebuie scos la plimbare iar mami foloseste liftul, liftul consuma energie care este repartizata pe nr de persoane. Nu va ganditi ca mami il tine in brate si ar trebui sa plateasca doar ptr o persoana!

HG1588/2007
SECTIUNEA 2: Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane
Art. 34
Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de ... cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de apa diferenta rezultat dintre bransamentul blocului si apometrele locatarilor, proportional cu ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul mentenanta lift sniperm sniperm Modul de calcul mentenanta lift Buna ziua, Cu toate ca intrebari au mai fost puse,, legata de plata mentenantei liftului. Intre timp, a aparut ... (vezi toată discuția)
Iluminatul pe scară cornel1592 cornel1592 Costul pentru iluminatul de pe scară este suportat şi de persoanele care lipsesc temporar din locuinţă? (vezi toată discuția)