avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu girant

Buna ziua!
Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale nete, in conditiile in care, prin adeverinta de venit eliberata salariatului, societatea nu se obliga sa retina si sa vireze aceste sume restante. Si va intreb acest lucru, cu atat mai mult cu cat salariatul nu este titularul creditului, ci este doar girant.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 20:53, 10 Octombrie 2009
Poprirea este un "ordin" pe care il da executorul judecatoresc angajatorului de a retine o anumita suma din veniturile angajatului. Avand in vedere calitatea executorului judecatoresc in sistemul de justitie, din punctul de vedere al angajatorului, ordinul se executa si nu se discuta. Daca nu executa, executorul are la indemana institutia validarii popririi de catre instanta de judecata, caz in care se lasa cu amenda pentru conducatorul societatii angajatoare.
Daca angajatul are nemultumiri, se poate adresa instantei de judecata pe calea contestatiei la executare.
Buna ziua,
Sunt giranta in cazul unui credit la CEC si as dori sa stiu daca este corect sa-mi retina din salariu suma datorata de titulara creditului in conditiile in care aceasta persoana are acelasi loc de munca pe care il avea cand a incheiat contractul? As vrea sa stiu daca CEC-ul procedeaza corect refuzand sa-mi arate contractul sau macar sa-mi permita sa-l citesc la sediul lor din moment ce nu mi-au dat niciun exemplar in momentul incheierii lui.
In situatia dvs va trebui sa luati legatura cu executorul bancar atat pentru a vedea contractul, cat si pentru a verifica de ce nu se executa salariul titularului. Este posibil sa aveti amandoi poprire.

Sa intelegem un lucru : executarea impotriva girantului nu se face doar daca titularul este insolvabil. Starea titularului este irelevanta, putand fi executati in acelasi timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Consemnarea sumei stelian67 stelian67 As avea o intrebare : In cit timp este obligata banca sa vireze banii in contul executorului judecatoresc dupa ce acesta a facut instiinatrea cu titlul ... (vezi toată discuția)