avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Separatia puterilor in stat
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Separatia puterilor in stat

Poate o hoarare de guvern sa anuleze, sau sa modifice efectele unei hotarari judecatoresti definitive ?
Nu se incalca principiul separatiei puterilor in stat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
Carp Mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:23, 6 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc.
Problema este un pic mai complicata si greu de inteles.
Prevederile se contrazic intre ele.

Din hotarare:

(13) Prevederile alin. (8) - (10) și (12) se aplică și pentru persoanele în situația cărora, în baza unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile sau, după caz, a unor hotărâri judecătorești definitive, puse în executare de casele teritoriale de pensii, la determinarea punctajului mediu anual, în baza căruia a fost calculat cuantumul pensiei, s-a utilizat un stagiu complet de cotizare mai mic decât cel prevăzut de legislația în vigoare la data stabilirii drepturilor de pensie.


(8) Prin excepție de la prevederile alin. (3) la recalcularea pensiilor, conform prevederilor art. 1691 din lege, se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute de lege,în vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate, corespunzătoare fiecărei situații, respectiv: a) stagiile complete de cotizare prevăzute în anexa nr. 5 din lege; b) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 56 şi 57 din lege; c) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 58 şi 59 din lege.

Daca in cazul meu s-ar aplica stagiul complet de cotizare din anexa nr.5, atunci cuantumul pensiei ar trebui sa scada cu 14,6666%.

Si totusi scest lucru nu se poate intampla.

Art.169^1 din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 192/2015 spune:

(4) In situatia in care, in urma aplicarii prevederilor alin. (1) � (3), rezulta un punctaj mediu anual mai mic, se mentine punctajul mediu anual si cuantumul aferent aflat in plata sau cuvenit la data recalcularii.

Hotararea de guvern spune:

(17) În situația în care, în urma aplicării prevederilor art. 169^1 din lege rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menține punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.

Deci:
Se aplica, dar nu se intampla nimic.
De ce mai intru eu in aceasta recalculare ?
Atata timp cat nu se modifica punctajul mediu anual, nu se intampla nimic.

Voi dezvolta acest subiect cu institutiile statului pana vor reusi sa ma lamureasca.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate modifica stagiul complet de cotizare stabilit de lege ? Carp Mircea Carp Mircea Legea 192/2015 Art. 169^1. (3) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (2), la numărul total de puncte realizate de acestea până la data prezentei ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor gr.i si gr.ii art.169 legea 263/2017 PMitica PMitica 1) Sunt pensionat la limita de varsta in 1995 in baza legii 3/1977 cu 28 ani in gr.I si 6 ani gr.II. Drepturile au fost recalculate ulterior in baza OUG ... (vezi toată discuția)