avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere pensie intretinere minor cand tatal lucreaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere pensie intretinere minor cand tatal lucreaza in strainatate

buna seara.in urma divortului fostului meu sot ia fost stabilita plata unei pensii pt intretinere minor in cuantum de 1/6 din minimul pe economie.el de ceva vreme este in strainatate.cum l.as putea face sa plateasca 1/6 din venitul care realizeaza acum?nu stiu unde lucreaza si nici orasul dar stiu ca lucreaza cu forme legale.
Cel mai recent răspuns: alex110788 , utilizator 16:00, 5 Martie 2019
Bună seara. Dacă nu știți locul de munca al fostului sot este destul de greu sa obțineți ceva. Dar nu imposibil.. însă poate fi extrem de costisitor având în vedere ca e procedura cu străinătatea.
Pe mine nu m.a costat nimic sa ii aflu adresa.Ce.i drept stiam orasul unde locuiesti,fost loc de munca din orasul respectiv.Cu toate datele avute se apeleaza la Ministerul de Externe (cnp,nume,numele parintilor+ copie dupa sentinta+ orasul unde locuieste,poate un fost loc de munca) De curand am discutat cu o doamna care si.a tradus sentinta in germana si a trimis.o la tribunalul din orasul unde locuieste tatal copilului.Astfel a obtinut adresa lui,pentru ca avea nevoie de ea pentru a i se elibera Anexa I (urmeaza sa il execute silit pentru neplata pensiei alimentare in strainatate) ...A cheltuit 80 lei tradus + trimiterea actelor.Nu mi se pare foarte costisitor
Se poate aplica o procedura specifica pentru obtinerea pensiei de intretinere de la un parinte aflat in strainatate care se deruleaza conform Legii nr.36/2012 prin Ministerul Justitiei.

Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare. În cazul în care debitorul are domiciliul într-unul din statele parte la Convenţia de la New York din 1956 şi numai dacă se cunoaşte domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, la solicitarea creditorului, ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte şi depune la Registratura Ministerului Justiţiei, pentru Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.

Acest dosar cuprinde o listă de acte , o cerere tip şi o procură tip. Cererea şi procura se adresează către autoritatea centrală a statului parte la Convenţia de la New York (în funcţie de domiciliul celui obligat la pensia de întreţinere).

În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Convenţia privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, la care România a aderat prin Legea nr. 26/1991, în afara unor dispoziţii contrare din prezenta convenţie, legea care reglementează acţiunile menţionate şi orice chestiuni conexe este legea statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat.

Comisia rogatorie internationala in materie civila sau comerciala este actul prin care o autoritate judiciara dintr-un stat mandateaza o autoritate judiciara din alt stat sa indeplineasca, in locul si in numele sau, un act judiciar intr-un caz determinat.
La cererea partilor sau din oficiu, autoritatile judiciare romane pot sa solicite efectuarea unei comisii rogatorii in strainatate.( procedura este derulaa in fata instantei de judecata).




Succes.
da dar ea stia orasul.sa inteleg ca fara oras nu se poate face nimic.ms de info
Le.a aflat prin intermediul unor prieteni comuni si cateva cautari pe google.Domnul avea un cv online public pe un site si astfel i.a aflat si ultimul loc de munca...faceti cateva "cercetari" scormoniti si in gaura de sarpe,nu se stie ce descoperiti.Bafta!

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara de la tatal stabilit in austria adella14 adella14 Carei instante sa ma adresez pentru stabilirea pensiei alimentare pentru crestere si intretinere minor daca tatal este stabilit in Austria, in raport cu ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei alimentare mihaelamihaip mihaelamihaip buna,am sub intretinere un minor de 13 ani,tatal lui a plecat cand el avea 1 an,in Franta,unde locuieste si acum.in 2010 i s-a rupt pensie alimentara de 168 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Didi_l Didi_l Buna ziua,ma numesc Daria si am urmatoarea intrebare.Eu sunt cetatean a Republicii Moldova,avand dubla cetatanie si cea romana,si am un copil cu un cetatean ... (vezi toată discuția)