avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperari creante telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperari creante telefonie mobila

Buna ziua.
Am mutat nr.de mobil de la Orange la Digi,avand toata familia la Digi,si pe deasupra nu am fost multumit cu prestarile de servicii de la Orange.Sunt terorizata de Orange sa platesc penalizare pentru ca nu m-am tinut de contract.
As vrea sa-mi spuneti cu ce nr.si ce data a fost acceptata legea,care spune ca nu sunt obligata sa platesc penalizare la nici-o companie de telefonie mobila,daca mut serviciile de la unul la altul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: levicnx , utilizator 19:02, 16 Mai 2017
Odata realizata portarea , prin depunerea cererii si acceptarea acesteia de catre noul furnizor (furnizor acceptor), contractul cu vechiul furnizor (furnizor donor) înceteaza automat, nefiind necesar vreun demers suplimentar din partea utilizatorilor si nici plata pentru alte penalizari sau despagubiri . Mai mult , atata timp cat contractul vechi ( Orange ) a fost reziliat , chiar si anticipat , el nu mai poate produce efecte ( sa fiti dat in judecata pentru diverse plati ) .
In cazul in care ati beneficiat de aparate de telefonie mobila de la Orange - acestia isi pot recupera contravaloarea. Daca va aflati sub perioada contractuala - sau contractul se prelungea automat, puteti pleca oricand. In cazul in care continua sa va contacteze puteti apela la serviciile unui specialist in vederea transmiterii unei notificari prin care sa li se puna in vedere anumite aspecte.
Buna Ziua .

Am si eu o problema asemanatoare .In decebrie 2015 dupa 8 ani de stat in retea m-am portat in retea Vodafon.Dupa 1 an am primit o factura , restanta de 150 ron plus penalizari de 30 ron. Am crezut ca e greseala , nu i-am dat inportanta stiind ca sa te portezi trebuie sa fii cu plata la zii , sa deie acordul Orange , sa nu mai fii sub perioada contractuala , etc.
Martie 2017 am fost contactat de Top factoring pe diferite nr de telefon , au sunat pe sotia mea inclusiv pe un nr de vodafon care nu stiu de unde au aflat fiind tot timpul doar in retea vodafon nr respectiv , plus ca sotia si-a pastrat si numele de fata fiind doctorita ( multe semne de intrebari)
Am lasat balta , dar tot ma sunau sa imi spuna ca am datorii, sau sunau si inchideau sau sunau si puneau un robot automat ...
La al 3 lea sau al 4 lea contact au zis ca daca nu platesc pana 30 martie o sa fiu penalizat .De cateva zile m-au sunat si au zis ca am de plata 590 ron , deoarece nu am paltit pana data de 30 martie sau 30 aprilie si am penalitati vreo 500 si cateva zile 0.5% penalitati pe zii am zis ca nu accept asa ceva si o sa ii dau in judecata.
M-au intrebat ca nu stiu ce am semnat la orange ? si ca creanta a fost vanduta catre ei.
Pana la urma am zis ca sunt de acord sa platesc datoria de 180 ron dar fara penalitatii , au zis ca nu mai este posibil deoarece nu m-am inteles amiabil cu ei si nu am paltit pana la data indicata de ei.Scrisori au trimis la o adresa care nu mai e valabil de 10 ani , au zis ca era datoria mea sa anunt Orangul ca mi-am schimbat adresa si ca ei au tri mis factura .
Nu e vina lor ca eu nu am primit factura.
Am cerut un desfasurator pe email , au zis ca nu poate sa trimita sau nu stie cand poate trimite , scandal ,etc au zis ca trimit o factura de 590 ron stampilat si atat dar nu stie cand.Am zis ca nu mi se pare normal sa nu primesc factura din vina lor dar penalitatiile sa mearga in continuare.Am zis ca o sa sun zilnic stiind ca convorbirea este inregistrata si ca o sa o inregistrez si eu sa ma dovada ca nu trimit factura dar cer penalitati totusi pt fiecare zii de intarziere.
Nu stiu ce sa mai fac , mi-e frica sa nu creasca suma la o valoare mai mare si pana la urma sa imi puna poprire pe cont sau imobil, etc.
Astept un sfat ...multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 numar de telefon..2 utilizatori! puiutza puiutza Buna seara! In luna septembrie am portat nr meu de telefon ( pe care il am de 6 ani) in alta retea. Am specificat fostului furnizor ca voi PORTA numarul, nu ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet, ajutor ! clauze abuzive contract telefonie mobila ! XmasterX XmasterX Buna ziua ! In data de 11.12.2016 (adica duminica, pe la pranz) s-au prezentat la usa mea doi tipi de la RDS care faceau oferte promotionale la telefonia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom romania Rrs Rrs M-am lovit de o problemă care, cel puţin mie, mi se pare puţin absurdă. Pe la sfârşitul lunii Ianuarie, m-a contactat un reprezentant Telekom care ... (vezi toată discuția)