avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... persoanele cu handicap scutite de taxa auto de prima ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

persoanele cu handicap scutite de taxa auto de prima inmatriculare ?

Am in familie o persoana cu handicap.
As dori sa cumpar o masina s.h. si sa evit plata taxei pt inmatriculare.
Pot sa inscriu masina pe numele persoanei cu handicap ? Daca se poate, cum trebuie sa procedez ? Ce conditii trebuie sa indeplineasca acea persoana?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: adi_yyy2000 , utilizator 14:51, 23 Octombrie 2009
sa fie incadrata in unul din gradele de handicap
adica,mai exact ce grad trebuie sa aiba?spre exemplu tatal meu are permis de conducere,dar masina nu ar trebui sa fie adaptata in nici un fel pt ca el are posibilitatea fizica sa conduca...ca sa zic asa,si are grad 2 de handicap...s-ar putea sa isi ia o masina si sa nu plateasca taxa de prima inmatriculare?
Am si eu o masina neinmatriculata sh si am gradul 2 de handicap.
Nepotul meu are permis. Pot sa inmatriculez masina fara ca sa platesc taxa auto, si sa il folosesc pe nepot ca sofer, cu acordul lui, bineinteles? Masina nu este dotata special pentru handicapati.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
adi_yyy2000, utilizator
Trebuie ca autovehiculul sa fie echipat pentru folosirea de catre o persoana cu dizabilitati motorii. Se emite un certificat de la RAR in acest scop pentru modificari omologate. Doar o data la 5 ani se poate inmatricula un autovehicul in acest mod.
unde gasesc un atelier pentru a echipa masina cu sistem Hicomat ( asa am inteles ca asa se numeste - conducere de la mina), sau un alt sistem cat mai ieftin?
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
adi_yyy2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina grad handicap 1 bogdan666 bogdan666 Salut, Vreau sa inscriu o masina adusa din Anglia am o ruda care are gradul 1 de handicap locomotor insa nu poseda permis de conducere, as vrea sa inscriu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare pentru persoanele cu handicap Cosmin Furtuna Cosmin Furtuna Mai platesc taxa de poluare pentru inscrierea unei masini in romania daca am un handicap?daca nu,cum pot beneficia de asta?multumesc anticipat=D> (vezi toată discuția)