avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am sanse sa dau la academia de poliție dupa ce am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am sanse sa dau la academia de poliție dupa ce am fost condamnată la 3 ani si 4 luni de închisoare in SUA pentru furt din bancomate?

Sunt Tealtralla in prezent ma aflu in SUA pentru executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni pentru fraudă,intrebarea mea e urmatoarea:am vreo sansa,vreodată in viata mea sa fac academia de poliție?Sunt tânăra,deșteaptă si sportivă!
Cel mai recent răspuns: Tealtralla , utilizator 05:31, 22 Mai 2017
pentru înscriere va fi nevoie de cazierul judiciar al candidatului (care va fi solicitat de compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza consimțământului expres al candidatului), conform Regulamentului cu nr. 789/20.01.2017, privind organizararea și desfășurarea concursului de admitere în facultățile Academiei de Poliție ,,Alexandru I. Cuza'' în anul 2017 (Anexă la Hotărârea Senatului Universitar nr. 111412/13.01.2017).
detalii:[ link extern ]

Conform art. 9 din Legea nr. 290/2004 (modif. și compl. prin Legea nr. 247/2016) privind cazierul judiciar:
,,în cazierul judiciar se înscriu date privind:
d) pedepsele și măsurile pronunțate prin hotărâri penale definitive de instanțele judecătorești din străinătate, precum și măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;''
Există un Tratat încheiat între România și Statele Unite ale Americii privind asistența judiciară în materie penală.

Cu toate acestea, ar fi o șansă dacă trece ceva timp de când ați săvârșit fapta penală (sunt câteva condiții ale reabilitării judecătorești). Însă trebuie să faceți cerere pentru reabilitarea judecătorească, iar după obținerea reabilitării se șterge pedeapsa din cazier. Atenție! Cazierul nu se șterge de la sine, de aceea vă recomand un avocat care să se ocupe de toate aspectele d-voastră.
Vă doresc succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Tealtralla a scris:

Sunt tânăra,deșteaptă si sportivă!

Probabil din acest motive si executati pedeapsa pentru frauda! :)
Daca ar fi fost asa cum va autocaracterizati atunci nu v-ar fi prins daca ati fost desteapta si ati fi fugit fiind sportiva, in schimb aveti timp sa executati pedeapsa fiind tanara. ;)
Pentru a reprezenta legea trebuie sa ai o conduita impecabila, prezenta, trecuta si viitoare.
Este adevarat ca faptele se sterg din cazier dupa reabilitare dar in cazul celor vor reprezenta legea faptele vechi atarna "greu" pentru admiterea la academia de politia iar acestea raman in baza de date.
Angajarea de persoane cu cazier sau care au avut cazier este o legenda urbana prezenta doar in filmele americane pentru salvarea omenirii sau prinderea altor raufacatori (vezi Armaghedon, The network sau altele asemanatoare).
Poate doar in cazul extreme se angajeaza "somitati", vezi cazul Jordan Belfort a carui viata a fost ecranizata in The Wolf of Wall street.
Daca sunteti cel putin de desteapta atunci aveti sanse sa impartiti legea in Romania, bineinteles dupa ce va executati pedeapsa in USA si veti avea acordul Academiei de Politie sa ii urmati cursurile.
Insa fapta pentru care ati fost condamnata este o gainarie si nu prea cred ca veti ajunge sa va indepliniti visul chiar dac nu veti mai avea cazier.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
cyan, moderator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal gaby_flo gaby_flo se poate ca complicele sa aiba aceeasi vina ca autorul?daca ne face dosar penal sau cazier se poate sterge in timp si cum?care e procedura?va multumesc (vezi toată discuția)
Cazier Inculpatul Inculpatul Buna seara! Rog comunitatea forumului avocatnet, sa ma sprijine sa aflu raspunsuri cu privire la situatia descrisa in cele ce urmeaza, si anume; In anul ... (vezi toată discuția)