avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Masina noua 1000 km in service defect de fabricatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Masina noua 1000 km in service defect de fabricatie

Buna ziua,

Am cumparat o masina noua si la 1000 km mi-a aparut cheia de service cu avarie sist de franare in bord si alti martori am tras pe dreapta am oprit motorul dupa care am incercat sa repornesc si nu a mai pornit. A venit platforma si mi-a luat masina iar masina e in service de 2 saptamani..mi s-a zis ca este un cablu in spatele habitaclului si a fost comandat din Franta. Sunt foarte suparat ce pot face sa refuz masina....am numere rosii si cartea de identitate nu a sosit... am doar o comanda de reparatie pe care scrie martori bord aprinsi fara sa scrie piesa comandata de la francezi. ce pot face sa imi recuperez banii sau sa refuz masina si sa iau alta.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabicor , utilizator 15:25, 21 Iunie 2017
daca in toata lumea s-ar produce masini cu defecte dupa 1000 km ce ar fi? unde e legea ? cine ne apara? nimeni.....drept urmare......mai bine cumparam o masina second hand ca era mai ok........ma asteptam la piese defecte dar la noua????? legea prost facuta.....fara nici un fel de indoiala.....sa se dea o lege care sa permita cumparatorului sa inlocuiasca masina daca pana in 30.000 km apar defecte de fabricatie......dovedita nu din vina utilizatorului.....va dati seama sa merg cu ea in service din 1000 in 1000 km>??>?>??nu se poate asa ceva traim undeva in epoca de piatra....
Ca sentiment de cumparator,va sunt alaturi.Si eu sunt client la randul meu,am trecut prin astea..Doar ca asa cum am spus,asta e legea....din epoca de piatra.Ce ar fi de facut,incercati la service sa grabiti reparatia,si ce am uitat,ce marca masina?pentru ca fiecare are politica lui pt garantia comerciala( daca e vb de Mercedes,unde si de asa ceva raspund,va schimbam masina,macar si pentru imaginea firmei,sau aveati masina la schimb pe perioada reparatiei),.asa va pot lamuri mai bine.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produsul neraparat in 15 zile - am dreptul sa cer inlocuirea acestuia cu unul nou? Andrei_Dan_S Andrei_Dan_S Salutare, am o situatie legata de un produs defectat si trimis in service, care in prima faza mi s-a transmis ca pisele pentru reparatie vor ajunge in data ... (vezi toată discuția)
Telefon defect in garantie fridag fridag Buna ziua si La multi ani, am si eu o mica problema si cu ajutorul vostru poate o rezolv. am cumparat in data de 19.12.2009 un telefon LG de la Orange si sa ... (vezi toată discuția)
Inlocuire produs lauricafl lauricafl Buna ziua. Am urmatorul caz. La un an si jumatate de la cumpararea unui telefon acesta a fost trimis pentru prima data in service. S-a constatat placa de ... (vezi toată discuția)