avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză Judiciară aberantă - penalizări de 846 ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză Judiciară aberantă - penalizări de 846 lei pentru o restanță de ... 46 lei !

Sunt nevoită să discut următoarea speță detaliată mai jos, deschizând un Topic în secțiunea în care pot răspunde cei care au experiență în domeniul Expertizelor Judiciare, deoarece e un caz mai rar întâlnit în domeniul juridic și contabil.
Ce soluții de rezolvare mai avem în cazul în care o Expertă Contabilă a influențat negativ o sentință dată de două Instanțe, care nu au observat penibilul situației în care ni s-a impus plata unei penalizări de 846 lei pentru o sumă „uriașă” de ... 46 lei, și aceea calculată ilegal de șefii Asociației ? Pentru faptul că această așa-zisă Expertă Contabilă a condus la această eroare judiciară am făcut inițial o plângere către șefii ei din C.E.C.C.A.R., dar nici după 2 luni n-am primit răspuns de la aceștia, cu toate că legile îi obligau să ne răspundă în maxim 30 de zile. Or fi văzut și ei penibilul acelor sume ilogice și absurde și nu știu ce răspuns să ne dea, fiind o situație extrem de rar întâlnită, ca penalizările puse pentru o sumă restantă să fie de aproape ... 20 de ori mai mari.
Vă citez din sentința Instanței de Apel, făcută dintr-o gravă neatenție și eroare (chiar să nu fi citit nimeni faptul că sumele cerute ca penalizări sunt ilegale și imposibile, ne-având precedent în niciun proces din lume ?): „Tribunalul, deliberând asupra Apelului Civil înregistrat sub nr. .../2014, constată: Prin sentința civilă nr. 3... din ...06.2016 pronunțată de Judecătoria ... în dosarul nr. .../2014, s-a admis în parte cererea reclamantei Asociația de Proprietari nr. XX, în contradictoriu cu pârâții soți R.M. și C.M., care au fost obligați să plătească reclamantei A.P.XX suma de 46 lei reprezentând Cheltuieli de Întreținere pentru perioada Mai 2011 - Ianuarie 2015 și suma de 846 lei (?!) reprezentând penalități de întârziere calculate pentru perioada Februarie 2012 - Octombrie 2014. PÂRÂȚII AU MAI FOST OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ RECLAMANTEI A.P.XX SUMA DE 1.200 LEI CU TITLU DE CHELTUIELI DE JUDECATĂ (?!), CONSTÂND ÎN ONORARII DE AVOCAT ȘI DE EXPERT (?!). Sentință definitivă pronunțată în ședință publică, azi, 15.12.2016 (?!).”
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
ionica1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:28, 19 Iulie 2018
Alexandru Georgescu a scris:

Cred ca e o falsa problema ! Expertul contabil e tinut sa răspundă la intrebare (obiectiv) , asa cum e el formulat. Prin urmare expertul contabil nu a facut altceva decit SA CALCULEZE penalizarile, deci s-a conformat obiectivului. Instanta este aceea care stabileste LEGALITATEA. Ea instanta a dorit sa stie suma. Deci daca ar fi fost ceva de contestat cu privire la expertiza contabila, se putea contesta numai procedura si exactitatea calculelor nu si legalitatea nivelului penalitatilor.

Odată ce un Expert Contabil a scris în lucrarea sa că a studiat dosarul și că a studiat toate legile din domeniul Asociațiilor și alte legi conexe, cum mai poate fi o Expertiză Contabilă legală și corectă dacă i-au ieșit la calcul penalizări de aproape 20 de ori mai mari decât restanțele ? Cum a putut calcula absurditatea asta, pe care și alți Experți Contabili o reclamă și spun că ar merita o plângere penală împotriva acelei pseudo-Experte?
@flory_mr
Interveniti intr-o discutie veche fara a incerca sa cititi toate comentariile anterioare. Nu aduceti nimic nou in sensul ca s-au comentat deja aspectele invocate de dvs.
Voi inchide discutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare de aproape 20 de ori mai mare decât restanța ionica1980 ionica1980 Eu și soțul meu, după ce inițial am fost dați abuziv în judecată în Iunie 2014 de către șefii Asociației noastre pentru o falsă restanță de ... (vezi toată discuția)
Vedeți această așa-zisă expertiză contabilă judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 de lei flory_mr flory_mr Vedeți această așa-zisă Expertiză Contabilă Judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 ... (vezi toată discuția)
Am cerut revizuirea apelului, dar ne-am trezit cu un nou dosar, cu ... contestație în anulare, pentru care suntem obligați să plătim iarăși taxa de timbru de 100 de lei ! ionica1980 ionica1980 EU ȘI SOȚUL MEU AM FOST DAȚI ÎN JUDECATĂ ÎN MOD ABUZIV ÎN IUNIE 2014 DE CĂTRE ȘEFII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM, PENTRU O AȘA-ZISĂ ... (vezi toată discuția)