avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot clopote ora 6.00
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot clopote ora 6.00

Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, desi nu se oficiaza servicii religioase decat duminica,cu o intensitate mare,deranjand somnul unui intreg cartier de locuinte.Cea mai deranjanta este ora 6, cand ...ai n.ai treaba este imposibil sa mai dormi.Inregistrarea dureaza aprox.3 minute, 120-130 de batai de clopot.Desi s.au facut repetate sesizari catre primarie, raspunsul a fost ca reprezentantul armenilor a redus sunetul cat s.a putut(in fapt, acest lucru nu s.a intamplat), ca acest ritual tine de traditia lor.,etcCe demersuri pot eu intreprinde si ce sanse de a.mi alege singur momentul in care sa ma trezesc am?Nu se aplica Legea linistii si ordinii publice?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 07:23, 14 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Perioadele "sensibile" pentru care se pot aplica amenzi contraventionale sunt legate de tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora - fapta se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1500 lei;
Daca nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila, politia/ primaria pot aplica amenzi contraventionale, desi, personal, ma indoiesc ca o vor face - sa nu se puna rau cu muezinul.
Puteti sesiza in continuare, in scris, cu nr. de inregistrare/ data primaria si Inspectoratul judetean de politie.
Multumesc.Ce credeti ca ar schimba o sesizare cu nr.de inregistrare adresata primariei?Raspunsul lor ar putea fi diferit fata de cel primit pe domnuleprimar.ro?
Revin.Cum se defineste"in imediata apropiere"?In fapt, difuzoarele care emit inregistrarea sunetului clopotelor se afla in turnul bisericii, orientate fiind spre cartierul de locuinte,la o distanta de 200-300 m, cred...?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentul UE 305/2011 privin constructiile, anexa 1 Cerinta fundamentala de calitate 5. Protecție împotriva zgomotului:
Construcția trebuie proiectată și executată în așa fel încât zgomotul perceput de către ocupanți sau de către persoane aflate în apropiere să fie menținut la un nivel la care să nu fie periclitată sănătatea acestora și să le permită să doarmă, să se odihnească și să lucreze în condiții satisfăcătoare.
O sesizare scrisa catre o institutie a statului (primarie, politie, in cazul dvs.), ramasa fara raspuns/ fara masuri concrete, in termen de 30 de zile calendaristice se incadreaza in prevederile OG nr. 27/ 2002 art.8 privind petitiile si constituie motiv pentru deschidere actiune in instanta civila conform prevederilor Legii nr. 554/ 2002 privind contenciosul administrativ.
Imediata apropiere, in cazul efectuarii de determinari de zgomot este considerata limita locatiei bisericii (gard, zid, etc.). 

Alte discuții în legătură

Mare problema cu biserica gugy gugy As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Sistem audio tip portavoce la biserica din fata blocului de locuințe catadtst catadtst Biserica din fata blocului de locuine a montat sistem audio de tip portavoce cu care deranjeaza toti locatarii in fiecare Duminica si alte zile de sarbatori ... (vezi toată discuția)