avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot clopote ora 6.00
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot clopote ora 6.00

Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, desi nu se oficiaza servicii religioase decat duminica,cu o intensitate mare,deranjand somnul unui intreg cartier de locuinte.Cea mai deranjanta este ora 6, cand ...ai n.ai treaba este imposibil sa mai dormi.Inregistrarea dureaza aprox.3 minute, 120-130 de batai de clopot.Desi s.au facut repetate sesizari catre primarie, raspunsul a fost ca reprezentantul armenilor a redus sunetul cat s.a putut(in fapt, acest lucru nu s.a intamplat), ca acest ritual tine de traditia lor.,etcCe demersuri pot eu intreprinde si ce sanse de a.mi alege singur momentul in care sa ma trezesc am?Nu se aplica Legea linistii si ordinii publice?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 07:23, 14 Iulie 2017
Ma confrunt cu aceeasi problema, de ani si ani de zile. Ceea ce ma deranjeaza mai mult, a fi decibelii atat de mari la care se transmit slujbele (si multe mai sunt la ortodocsi), cu ajutorul boxelor puse pe zidul bisericii. Am facut muuuuulte sesizari verbale, dar si in scris, catre Directia de Sanatate Publica, insistand de a-si face datoria inspectorul caruia i-au fost repartizate sesizarile mele. Dupa cateva "vizite" si la directiune, s-au mai rezolvat dintre probleme, dar cum orele de batut clopotele si slujbele sunt "dictate" de catre Patriarhie si "traditii", mare lucru nu s-a imbunatatit. Si dupa cum cred eu, locuind in zona Moldovei unde educatia civica este cam slaba, lipsind si bunul simt crestin, nu cred ca as avea sorti de izbanda intr-un proces( timp, bani, nervi). Asa ca, urmeaza sa tot ii pistonez cu sesizari, atat pe cei de la DSP, cat si Politia Locala.
Limita maxima ca nr de decibeli, masurati la limita spatiului cladirii, ar fi de 35, daca biserica se afla intre blocuri, asta insemnand ca o discutie intre doua persoane pe un ton linistit.
Dacă chiar vreți să faceți un caz din asta chemați politia la ora 6, puși în fața faptului vor fi nevoiți să ia măsuri, chiar dacă-i o simplă sesizare pentru început, o a 3-a oară o să fie deja o amendă. Religia nu este mai presus decât legea, iar legea spune că nu este admisibilă perturbarea liniștii in acest interval. Succes va urez și postați aici dacă ați ajuns la un acord sau o soluționare.
Ca sa fiu cinstit, si eu as prefera sa aud niste clopote de biserica si un sunet de toata decat manele la maxim pana la 5 dimineata.

Acuma, depinde fiecare unde se plaseaza ca optiune.....

Pai de ce ar trebui sa aleg intre doua rele? Sigur ca nu vreau sa aud manele (de fapt la nici o ora, nu numai in orele de odihna), dar nu vreau sa ma trezeasca vreau, nu vreau nici clopote, nici Bach, nici Queen. Pur si simplu vreau sa fiu respectata, asa cum si eu ofer respect. De ce ar trebui sa fie sunetul de clopote atat de puternic incat sa deranjeze?
dan_crihan a scris:

Muezin au musulmanii, armenii sunt printre cei mai ferventi ortodocsi, de aceea si au supravietuit atator prigoane. Si in centrul capitalei sunt doua manastiri cu ritualurile specifice (clopotele bat la fiecare ora),si un numar apreciabil de biserici. Cand se aud clopotele inseamna ca traiesti, caci dincolo .... o sa fie o liniste de te saturi.

Exact!
Sa se uite putin in vest sa vada ce urmeaza cat de curand si la noi. Sa vedem daca cu aia se pune cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare problema cu biserica gugy gugy As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Sistem audio tip portavoce la biserica din fata blocului de locuințe catadtst catadtst Biserica din fata blocului de locuine a montat sistem audio de tip portavoce cu care deranjeaza toti locatarii in fiecare Duminica si alte zile de sarbatori ... (vezi toată discuția)