avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Emitere facturi fiscale pe numele firmei mele fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Emitere facturi fiscale pe numele firmei mele fara aprobare catre delegati fara legatura cu firma mea

Am o problema cu o firma care a emis facturi fiscale pe numele firmei mele folosita ca si client, dar fara aprobarea mea, trecand ca delegati persoane care s-au dat delegati ai firmei mele, dar nu au nici o legatura cu firma.
Bunurile achizitionate au fost platite de delegatii fraudulosi, firma emitenta a inregistrat facturile emise la ANAF, dar eu nu am primit facturile emise pe firma mea si am aflat intamplator de existenta acestora, dupa un control de la ANAF.
Intrebarea mea este daca pot sa dau in judecata firma care a emis fraudulos facturile si pe ce motiv?
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
addeco, utilizator
Cel mai recent răspuns: addeco , utilizator 23:03, 5 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce masuri au luat inspectorii ANAF ca nu existau in contabilitate acele facturi? E capatul de la care pornesti impotriva celui ce s-a folosit fraudulos de firma ta. In fond, acestia au venit in urma punerii cap la cap a informatiilor din declaratii iar tu n-ai declarat nimic.
Inspectorii ANAF m-au acuzat de evaziune fiscala, deoarece dintre cele 23 de facturi emise pe firma mea au gasit inregistrate si la mine pe firma din greseala 4 facturi si au dedus ca nefiind platite de mine este o operatiune fictiva de deducere TVA.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
addeco, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare factura de catre garda financiara vasilemb vasilemb Buna ziua, Recent am avut un control inopinat de la Garda Financiara datorita unei societati cu care am lucrat acum mai bine de 8 luni. Ideea este ca dupa ... (vezi toată discuția)
Anulare facturi emise fara temei Paula Ionescu Paula Ionescu buna ziua, Ma confrut cu urmatoarea situatie: in urma unui control ANAF s-a descoperit ca o firma a emis fictiv facturi pe numele unei alte firme. Marfa nu ... (vezi toată discuția)
Tva in factura de la o firma neplatitoare de tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! O firma a emis in anul 2018 mai multe facturi cu TVA. Acestea au fost inregistrate de catre firma beneficiar a acestor facturi si s-a dedus TVA, ... (vezi toată discuția)