avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime_promovare in grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime_promovare in grad

la calcularea vechimii necesare pentru promovarea in grad...se tine cont si de concediul pentru sarcina si lauzie, reprezentand cele 126 de zile?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:57, 15 Octombrie 2009
evident
in perioada concediului pt sarcina si lauzie se SUSPENDA raportul de serviciu...prin urmare, in ce act normativ se prevede ca acest concediu constituie vechime de care se tine cont la promovarea in grad?:-/
pai daca stiti raspunsul de ce mai intrebati?
pai, nu stiu raspunsul sigur...de asta intreb.#-o
1. concediul pt cresterea copilului constituie vechime in munca, numai ca nu constituie vechime pt avansare in trapta sau promovare in grad (nu stiu nici daca se tine cont la acordarea sporului pt transele de vechime);
2. concediul pt sarcina si lauzie are regimul unui concediu medical...prin urmare. se tine sau nu cont de el la vechime?
3. in prima situatie se suspenda raportul de serviciu din initiativa functionarului public care solicita aceasta pt cresterea copilului, iar in a doua situatie se suspenda raportul de serviciu, dar concediul ti-l plateste autoritatea publica cu care ai acest raport:P
Legea nr. 188/1999
"Art. 96
(4) Perioada suspendării raporturilor de serviciu în condiţiile art. 94 alin. (1) lit. c) şi art. 95 alin. (1) lit. c) se consideră vechime în funcţia publică."
Concediul de sarcina si lauzie, este asimilat concediului medical, de altfel, se si plateste in regim de concediu medical. Perioada de suspendare nu constituie vechime in functia publica, pentru ca nu se incadreaza in prevederile art. 96. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prelungire concediu crestere copil pana la 2 ani alecualinamaria alecualinamaria Buna ziua... Sunt functionar public si doream sa aflu cum pot sa prelungesc concediul de crestere copil pana la 2 ani, daca am ales in aprilie cand am nascut ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad mariuca12 mariuca12 va prezint următoarea situaţie a unui funcţionar public 01.05.2008 auditor principal 3 01.05.2009 consilier principal 3 01.01.2010 auditor principal ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinta Elisabeta C. Elisabeta C. Buna ziua, sunt insarcinata si cu contract pe perioada determinta pana in 06 august 2010; data posibila a nasterii este 30 sept.2010 Conform O.U.G. nr. ... (vezi toată discuția)