avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau sa initiez un proces colectiv impotriva ifn ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau sa initiez un proces colectiv impotriva ifn -urilor

Inainte de toate vreau sa mentionez ca dispun de resursele financiare ,timp si rabdarea necesara pentru a incepe un proces colectiv impotriva ifn -urilor. Am observat ca BNR a impus un plafon maxim a dobanzilor practicate de aceste societati ,dar consider ca nu este suficient. Din punctul meu de vedere ifn-urile nu fac nimic alceva decat sa perceapa dobanzi si comisioane absolut exagarate si motiveaza aceste dobanzi prin simplul fapt ca isi asuma riscuri mari in vederea creditarii. De fapt ifn nu pot percepe costuri/ penalitati dobanzi decat daca acestea sunt stipulate in contract. Asadar dansii trec tot felul de clauze si prin semnarea de catre imprumutat devin obligatorii. In caz de neplata toata cheltuiala ii revine debitorului plus dobanzile uriasi plus penalitati . Atata timp cat tu nu platesti nimic si pui pe seama imprumutatului totul cum motivezi dobanzile uriase ?
Eu consider ca aceste societati nu fac alceva decat sa interpreteze legea in favoarea lor si supraindatoreaza consumatorii.
Daca acest tip de creditare va continua in aceasta forma chiar si plafonata nu va duce la nimic bun ,numarul executarilor silite care si asa sunt in crestere fata de anii anteriori ,vor exploda .
Trebuie sa facem ceva .
Propunerea unui proces colectiv va fi mult mai mediatizata si sansele de castig sunt mult mai mari.

Intrebarea mea este daca sunteti dispusi sa va alaturati ?


Sunt mii de plangeri impotriva acestora si imi este clar ca ifn-urile pur si simplu nu sunt in stare sa gestioneze acest segment de piata al imprumuturilor
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
daniel241, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:28, 15 Aprilie 2024
Si eu am luat un imprumut de 200 de lei si in 2 ani m-au dat in judecata si imi cer vreo 3190 de lei. Sunt de acord cu tine.
Între timp a apărut și legea care prevede plafonarea dobânzilor pentru creditele acordate de către instituțiile financiare non-bancare .
Aveți noutăți?
@daniel241 decat sa initiati un proces colectiv (proces care nu stiu ce obiect are) mai bine initiati o modificare legislativa care sa profite populatiei. (stiu ca topicul este din 2017, dar asa ca fapt divers)



Arisandy a scris:
Între timp a apărut și legea care prevede plafonarea dobânzilor pentru creditele acordate de către instituțiile financiare non-bancare .

A aparut legea? Unde? Nu a aparut legea. Sunt doar proiecte.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pana la salariu de la un ifn koszti koszti Buna ziua. In decembrie am luat un credit on line in valoare de 2000 ron credit pana la salariu.deci pe termen de 20 zile. Nereusind sa platesc la timp ifn ... (vezi toată discuția)
Pensii - cresc sau nu? ioangaspar ioangaspar salariile la bugetari se maresc dar de pensii ce se aude? (vezi toată discuția)
Chemata in judecata pentru neplata unui ifn Balexandra1991 Balexandra1991 Am luat un imprumut online de la un ifn ocean credit, si m-au dat in judecata pentru neplata sumei imprumutate plus dobanzile aferente. Specific ca nu am ... (vezi toată discuția)