avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen prescriptie amenzi circulatie
Discuție deschisă în Executare silită

Termen prescriptie amenzi circulatie

Buna ziua !
Am primit o adresa de poprire de la Primarie, pentru un angajat care a primit amenzi de circulatie in 2008 si 2009. Art 215 din Codul de Procedura
Fiscala precizeaza ca amenzile contraventionale se prescriu dupa o perioada de 5 ani. Este corect sa-i pun salariatului poprire pe salariu ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 09:47, 27 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prescriptia nu se constata din oficiu sau de oricine ci, la cerere numai de instanta de judecata. Prin urmare d.voastra in calitate de tert poprit aveti obligatia legala sa dati curs popririi, altfel sinteti pasibili de sanctiuni aspre.
Salariatul poate intenta o actiune la judecatorie, contestatie la executare silita, in care va invoca el prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presciere amenzi contraventionale okremus okremus Trebuie sa recunosc ca n-am fost prea cuminte in anul 2004.Am adunat 26 amenzi contraventionale(de circulatie)..Intrebarea mea e : daca si cand se prescriu ... (vezi toată discuția)
Poprire urmare a neplatii unui impozit pe cedarea folosintei bunurilor A.O. A.O. Buna ziua! Mi s a instituit poprire pe conturi ca urmare a neplatii unui impozit pe cedarea folosintei bunurilor din anul 2009 . Mentionez faptul ca poprirea s ... (vezi toată discuția)
S-a prescris sau nu dreptul de a cere executarea silita? bttb63 bttb63 In octombrie 2007, creditorul se adreseaza unui executor judecatoresc pentru punerea in executare prin poprire a unei hotarari judecatoresti din 2005 prin care ... (vezi toată discuția)