avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chermat in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chermat in judecata

buna ziua,

parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei
au semnat act de vanzare cumparare pe acea bucata de pamant si la 3 ani dupa aceea s-a mutat acolo si sora ei , si ea construindu-si o casa gard in gard cu parintii mei, la fel primind pamantul printr-un act de vanzare cumparare.

problema este ca la momentul ca care acestia s-au mutat acolo, parintii mei aveau in spatele casei construita o anexa gospodareasca existenta la momenul la care ai mei au cumparat terenul, care prin nu stiu ce eroare a aparea in acte ca fiind pe trenul lor
la momentul respectiv ambele familii au decis de comun acord sa nu mute acea anexa de acolo si sa fac gard pe langa ea cu conditia ca parintii mei sa le dea voie sa traseze gardul in celalalt capat cu un metru in interiorul curtii noastre ca sa poata avea aces la strada
astazi parintii mei au primit citatie de chemare in judecata in judcata pt ocuparea abuziva a acelei bucati de pamant din spatele casei - individul uitand complet se pare de conventia verbala prin care s-au inteles ca in locul acelei portiuni ei au primit o alta in capatul opus.
mentionez ca atunci cand s-au mutat ei sunt cei care au facut gardul asa sideci ar trebui sa fie o dovada a faptului ca ei sunt cei care au trasat "granita "intre cele 2 proprietati (de altfel stau si ma gandesc cum ar fi daca as cumpara un tren as trasa gardul cu 1 metru in minus si apoi l-as da pe vecin in judecata pt ocupare abuziva a trerenului...e cam acelasi lucru nu?)

conteaza faptul ca acum cativa ani sotia lui (sora mamei mele ) a murit si copii nu au deschis succesiune iar actul de proprietate era doar pe numele ei ?

ca el sa ne dea in judecata nu trebuia sa deshida succesiunea mai intai? sau se poate prezenta ca reprezentant fara sa fie nevoie de succesiune?
citatia pe care am primit-o mentioneaza ca data la care trebuie sa ne prezentam la tribunal este 10 noiembrie si intre tinm am vorbit cu o avocata care ne-a spus sa nu ne facem griji si sa revenim inainte cu o saptamana sa ne pregatim.

e destul timp?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: did_oana , utilizator 15:08, 1 Martie 2010
este timp suficient, nu va faceti probleme.Oricum, daca ati apelat la un avocat bine ati facut si este important sa "mergeti pe mana lui".
succes
Puteti sa imi raspundeti va rog si la intrebarea legata de succesiune?
Multumesc.
cativa ani sotia lui (sora mamei mele ) a murit si copii nu au deschis succesiune iar actul de proprietate era doar pe numele ei ?


Succesiunea a fost deschisa prin moartea surorii mamei dumeavoastra.
Trebuie sa procedati la dezbaterea acesteia , respectiv la iesirea din indiviziune , fie pe cale notariala , fie uzand de procedura contencioasa , sesizand judecatoria in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului.
sa inteleg ca sotul matusii mele (decedate) se poate prezenta la proces chiar daca mostenirea nu a fost dezbatuta?
Mentionez ca cei 2 copii ai lui (si implicit verisorii mei) nu sunt de acord cu actiunea pe care a inaintat-o el impotriva parintilor mei
va rog frumos sa ma ajutati cu cateva lamuriri. dupa cum ve relatam mai sus parintii mei sunt in proces cu sotul matusii mele (sora mamei) care a decedat.
dupa 2 infatisari la tribunal urmeaza o a 3-a prin care sunt chemati 2 cei 2 copii ,în calitate de persoane care pot pretinde aceleaşi drepturi ca şi reclamantul
ce inseamna intervenient? daca ei nu sunt de acord cu procesul are vreo inportanta in felul cum va decurge acesta?
va rog sa ma ajutati!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu ma lasa sa fac gardul marysa marysa Am cumparat o casa, iar intre proprietatea mea si unul dintre vecini nu a existat gard. Pentru o perioada de timp, zidul din spatele casei, a tinut loc de ... (vezi toată discuția)
Ne da in judecata dupa 12 ani pt o palma de pamant did_oana did_oana buna ziua, parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei au semnat act de ... (vezi toată discuția)
Ii poate da in judecata? did_oana did_oana buna ziua, parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei au semnat act de ... (vezi toată discuția)