avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor in caz de deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor in caz de deces

Tatal meu fost pensionar a decedat,im consecinta am beneficiat de un ajutor de inmormantare care l-am ridicat de la Casa de Pensii,angajatorul meu (bugetar) ce obligatii legale are fata de mine,zile libere,compensatii banesti?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 18 Noiembrie 2017
1. Modul de acordare de zile libere platite pentru evenimente familiale nu a fost si nici nu este prevazut in Codul muncii.

2. Procedura de acordare , numarul acestor zile trebuie sa fie reglementate in c.cm. aplicabil angajatorului sau in Regulamentul intern al acestuia.

În lipsa unor astfel de prevederi nu exista obligativitatea acordării în sarcina angajatorului.

3. Codul muncii:
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

4. Angajatorul poate acorda ajutor de inmormantare numai daca este prevazut in contractul colectiv de munca aplicabil sau în regulamentul intern al acestuia .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite pt ocazii speciale romeo3108ro romeo3108ro In cazul in care societatea comerciala unde lucrez nu are un contract colectiv de munca sunt obligati sa imi acorde zile libere platite in cazul decesului unui ... (vezi toată discuția)
Concediu evenimente deosebite - casatorie VivieneV VivieneV Este specificat undeva daca cel 5 zile libere platite pentru casatorie salariat se acorda intr-un termen anume? dar in situatia in care cununia civila a avut ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru nunta! Piticioela Piticioela Cate zile am drept să le am libere dupa nunta? (vezi toată discuția)