avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea dreptului la repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea dreptului la repausul saptamanal

Buna seara, as avea nevoie de ajutorul dvs. Lucrez intr-o companie de telecomunicatii, programul esnte in 2 schimburi. Problema care ma deranjeaza este neerespectarea dreptului la repausul saptamanal (lucrez sambata si duminica) cate doua saptamani la rand iar daca mi se da liber in cursul saptamanii nu beneficiez de zile consecutive ci de exmplu marti si vineri.
O a doua problema pe care as dori sa o supun dezbaterii sunt prevederile art. 132 alin 3 din Codul Muncii face referire la un spor de care as putea beneficia in conditiile prev de contractul colectiv de munca (la nivel national?) chiar daca se acorda si zile libere in compensare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 00:14, 10 Octombrie 2009
Sunteti platit pentru aceste ore lucrate?

ar trebui sa faceti o sesizare la ITM.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru TOBASTIAN TOBASTIAN Buna ziua, Sunt angajat la un hotel din Timisoara la departamentul rezervai si azi am primit vestea a o sa mi se schimbe programul de lucru dupa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Orar de munca, zile libere steluta79 steluta79 Buna ziua, La un magazin este angajata o vanzatoare, care are un program de 8 ore zilnic, de luni pana vineri. Am dori ca aceasta vanzatoare sa lucreze si ... (vezi toată discuția)