avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua, am o speta cu o angajata a avut concediu medical timp de 12 luni pentru cancer. A venit la munca si a lucrat 2 luni. Conform legii ea mai poate avea concediu medical? caci medicul de familie i-a spus ca-i poate emite doar cod 09- pentru copil dar daca ea Doamne fereste recidiveaza nu mai poate lua concediu medical, ceea ce mi se pare aberant. Avand in vedere ca nu e complet vindecata dar dorind totusi sa munceasca pt.ca tratamentul costa mult, i-am sugerat sa aduca medical pentru perioadele in care se simte rau (concediu de odihna nu mai are momentan) cu cod 01 spre exemplu, caci pe oncologic am inteles ca nu mai poate lua (ceea ce iarasi mi se pare aberant caci daca recidiveaza si trece din nou la operatie, ce concediu medical ii va prescrie specialistul as fi curioasa). In final as dori sa stiu, mai poate lua concediu medical dupa ce s-a intors din concediu medical de 12 luni (si daca eu angajator il pot plati) ea avand deja 2 luni de cand munceste? Daca nu, ma puteti ajuta cu legislatia care nu permite acest lucru? Daca da, de unde trebuie sa ia concediul avand in vedere ca medicul de familie nu-i poate emite decat cod 09? In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Concediu medical de aproape un an mirela_74 mirela_74 Buna ziua, Am o speta si anume: o angajata bolnava de cancer de colon aduce medical timp de 1 an de zile. Aceasta trebuie sa revina incepand cu 1 octombrie, ... (vezi toată discuția)
Operatie nereușită în copilărie îmi costa acum viata, cine ma poate ajuta? Adevar1 Adevar1 Bună ziua, În urma cu 25 de ani am fost operat la spitalul de copii din Timișoara pentru criptorhidie. După această operatie avuta în copilărie, ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabi.gabriela58@yahoo.com gabi.gabriela58@yahoo.com M-am imbolnavit de cancer in octombrie 2008.Am stat in concediu medical conform legislatiei pina in data de 22 martie 2010 acumulind 533 de zile de CM. Am ... (vezi toată discuția)