avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program minor

Buna seara .As avea o întrebare daca se poate.In urma unui divorț cu un minor de 4 ani ii sa acordat tatălui un program de vizita pe care dânsul nu îl respectă deloc venid o data la 5-6 luni acasă și de fiecare data găsește o cale sa ne de-a programul peste cap atât mie cât și la copil.Acuma de sărbători a fost la politie că sa mă sune sa îmi aducă aminte că el pe weekend ul de 22.12.2017 are program cu copil.Sa făcut tam.tam că el vine și îl ia deși nu m.am opus .Nelămurirea mea este : el a fost la politie și pe când mă pus să pregătesc copilul ,el nu a veni ..mă pus într.o situație proastă că nu am știu ce să îi explic la copil...Baiatu abea a așteptat să vina la el si mereu face așa ..noi nu avem sărbători pt că tatăl nu respectă deloc programul ..As puteai face ceva legal sa îl pună sa își respecte programul? Sau pe mine că mama mă poate afecta daca el avea program de vineri ora 17 până duminică ora 19.. el vineri nu a venit și noi am decis daca tot nu a venit după băiat sâmbătă sa plecam la bunici de sărbători .Ar punea să spună că eu nu am respectat programul?vă mulțumesc și îmi cer scuze daca nu m.am exprimat destul de clar
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:13, 22 Decembrie 2017
Puteti solicita instantei modificarea programului de vizita in sensul limitarii acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
CABINET AVOCAT BURGHINA ADELA, Avocat
Dar eu as vrea sa se implice fiind băiat are nevoie de el fiind tata chiar nu îl poate forță cumva sa își respecte programul ?
Ca sa obtineti ceea ce vreti ar trebui sa obtineti prin instanta penalizarea lui pentru fiecare data cand nu se prezinta.
Desi pare ceva simplu este extrem de complicat de obtinut asa ceva intr-un proces.
Motivul ar fi ca legea nu prevede o asemenea sanctiune dar, pe de alta parte, nici imposibil nu ar fi de obtinut.

Singura mare problema este aceea ca este extrem de complicat si va trebuie argumente juridice atat de puternice incat nu cred va veti putea descurca...
Argumente juridice se pot gasi dar este un proces mult prea complicat ca sa ii faceti fata.

Ca sa se poata forta instanta ca sa se modifice programul de vizita ar trebui sa folositi aceste argumente excesiv de puternice pentru ca in caz contrar nici programul de vizita nu il veti modifica.
Aceste procese se judeca atat de formal incat daca nu veniti cu ceva deosebit de solicitant pentru instanta nu aveti nicio sansa.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minor, program de vizitare minor nerespectat de tata. pot sesiza undeva acest lucru, și dacă da, care sunt demersurile? Steli123 Steli123 Buna ziua.In urma cu cateva luni am divorțat,copilul are 3 ani,îl cresc singura cu multe sacrificii.Custodia este comuna(am fost de acord cu condiția să i ... (vezi toată discuția)
Fostul soț ia doar unul dintre copii o dată la 6 săptămâni, doar 3-4 ore. poate fi obligat să respecte programul de vizitare a minorilor, și aș putea obține autoritatea părintească exclusivă? anna_anna anna_anna Daca fostul sot nu respecta programul de vizitare, se poate face ceva? Programul de vizitare este de sambata de la ora 10 pana duminica seara, timp in care ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)