avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurat un pfa cu venit pe 2017 sub nivelul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurat un pfa cu venit pe 2017 sub nivelul salariului minim brut din 2018?

Daca voi avea venituri sub nivelul salariului minim brut pe tara in anul 2018 si nu voi avea de platit cas si cass voi fi considerat contributor la sanatate? Va conta ca am cotizat ca salariat timp de 42 de ani? Voi beneficia de servicii medicale fara probleme sau sunt obligat sa platesc cass la nivelul salariului minim brut desi eu nu mai am venituri lunare de acest nivel? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ANDRU55 , utilizator 19:48, 28 Decembrie 2017
Revenire mai explicita : sunt pensionat anticipat din cauza inchiderii societatii unde am lucrat.Conform legii nu pot cumula pensia anticipata cu veniturile din PFA si am ales sa nu activez pensia pana ce nu implinesc varsta de pensionare definitiva.Veniturile din PFA vor fi sub nivelul salariului minim brut comunicat pentru 2018.Deci nu voi fi obligat sa platesc cas si cass. In aceste conditii cum pot beneficia de calitatea de asigurat la sanatate? Trebuie sa contribui la nivelul salariului minim brut desi veniturile sunt sub nivel?De ce nu ne lasa legiuitorul sa cumulam pensia cu veniturile din pfa? Voi fi un pensionar prea bogat? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce formular depun la anaf daca am venituri din mai multe surse sub 12 salarii minime pe economie in 2018 (1900 lei) Epuree Epuree Cei care au venituri din mai multe surse, sub 12 salarii minime, si vrea sa plateasca doar CASS prin optiune, ce formular depune si unde bifeaza numai pentru ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală Marinescu Lucian Marinescu Lucian Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu alte venituri IonIoanaAnca IonIoanaAnca Pensiile - Legea 360/2023 - Noua lege a pensiilor Bună dimineața! Am câteva întrebări, vă rog frumos, legate de articolul de azi ”Cumularea ... (vezi toată discuția)