avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună ziua,

M-ar interesa următoarea problemă : ce șanse am să divorțez dacă nu există martori, dar motivul de divorț e acela că între noi nu mai există relații intime? Este vorba de un divorț cu copii minori.Este obligatorie angajarea unui avocat sau mă pot reprezenta și singură?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:47, 3 Ianuarie 2018
Va puteti prezenta si singura, fara sa fiti asistata de avocat si nici nu aveti nevoie sa invocati vreun motiv daca va convingeti sotul sa fie de acord cu divortul.
Daca nu e de acord,, asta e, va trebui sa dovediti ca relatiile sunt grav vatamate, astfel ca nu mai puteti continua in casnicie.
Martorii nu inseamna asistenti, ci persoane carora le-ati povestit de problema dvs.
Dacă soțul nu este de acord cu divorțul si nu aveti martori pentru a dovedi culpa soțului fără avocat nu cred ca veti putea divorta.
Si cu avocat este foarte greu de divorțat 8n astfel de cazuri si trebuie sa se gândească foarte bine strategia procesului si nu doar sa se faca afirmații.
Martorii trebuie să fie persoane care au văzut sau auzit anumite fapte în mod direct.
Ca regula de baza nu se ia în seamă de instanța povestirile unuia dintre soți pentru a se da divorțul de instanța.
Simplul fapt ca soții nu mai au relatii intime nu constituie în mod direct și singular un motiv pentru desfacerea căsătoriei.
Ar insemna ca cei care au peste 60 de ani, de pildă, sa divorteaze toti...sau mare parte din ei...
Bănuiesc că ati inteles ideea...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotului izabella18 izabella18 Buna!Am o problema,am decis ca as vrea sa divortez de sotul meu,deoarece de foarte mult timp nu mai putem trai unul cu altul tot timpul ne certam si nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Divort fara martori Arion Ramona Arion Ramona Buna seara ,as dori sa imi spuneti ce as putea face in situatia in care ma aflu acum:am primit o citatie la procesul de divort intentat de nevasta mea.in care ... (vezi toată discuția)