avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta

Va rog frumos daca ma puteti ajuta .Cum se incadreaza urmatoare fapta: o persoana planuieste sa ucida un om .savarseste fapta ,dar in urma constatarii medicilor legisti se stabileste ca victima era deja decedata! Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 22:29, 19 Octombrie 2009
Ati putea sa dati mai multe amanunte despre aceasta speta ? :O
Depinde foarte mult de felul in care a dorit sa-l omoare! Fiindca este posibil sa ii fi dat foc si victima sa fi murit in somn inainte de incendiere dar astfel atentatorul a savarsit infractiunea de profanare de cadavre! Vezi art.319 Cod penal.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
O persoana este surprinsa la furat lemne de catre padurar.Persoana primeste 6 luni de condamnare.Dupa ce si-a ispasit pedeapsa cu gandul de a se razbuna pe padurar il urmareste sa il omoare.padurarul statea pe o buturuga in mijlocul padurii si acesta prin spate il ataca cu un topor despicandu-i capul in doua.In urma expertizei medico-legale s-a stabilit ca padurarul era mort inainte ca persoana sa savraseaca fapta.
As vrea sa stiu daca s-a savarsit o fapta penala si care ar fi incadrarea ei??
Multumesc!
Fapta nu constituie infractiune, este asa numita fapta putativa .Adica fapta savarsita de o persoana care, pe planul constiintei, are reprezentarea ca a comis o infractiune, desi in realitate fapta respectiva nu este prevazuta de legea penala si deci nu constituie infractiune. Este o reprezentare si apreciere gresita a realitatii.De exemplu, faptuitorul crede ca a omorat o persoana, aplicandu-i mai multe lovituri, dar aceasta decedase mai inainte.
MIHAI GRIGORE a scris:

Depinde foarte mult de felul in care a dorit sa-l omoare! Fiindca este posibil sa ii fi dat foc si victima sa fi murit in somn inainte de incendiere dar astfel atentatorul a savarsit infractiunea de profanare de cadavre! Vezi art.319 Cod penal.
[ link extern ]


Poate fi vorba de asemeni despre..."incaierare cu un cadavru" !!!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Infrctiune corinuta corinuta exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)