Am un salariat cu 6 ore, salariu net 850 lei. Am primit de la executor infiintrea popririi de 1/3 din venit.
Conform art. 728 din Codul de procedura civila unde spune:
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
Salariul minim net pe economie la acesta data ara fi 1160 lei, jumatate din acest cuantum este 580 lei.
Eu ii urmaresc veniturile doar ce depaseste jumatate din acest cuantum adica: 850 - 580 =270
270 x 33,33 % = 90 lei
Eu virez 90 lei executorului?
Va multumesc.
Veniturile din munca vor fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din venitul minim net pe economie, pe cale de consecinta pentru situatia ipotetica prezentata, se va retine 270 de lei. Nu se vor aplica dispozitiile art 729 alin.(1), fiind pe deplin aplicabile dispozitiile de la 729 alin.(3)
În baza prevederilor din Codul de procedură civilă, raționamentul dumneavoastră și modul de calcul pe care le-ați expus sunt corecte. Cred, însă, că ar trebui să verificați din nou cuantumul salariului minim net pe economie pentru precizie în contabilitate.
Veniturie urmarite sunt 270 lei la care aplic procentul de 33,33%, daca aplic la suma de 850 lei x 33,33% = 283 lei. Cum spuneti dumneavoastra ar fi sa ii virez 270 lei si atunci nu ar mai avea sens articolul, nu ar mai benificia de acest articol. Eu zic ca cei 270 lei sut urmariti si aplic o trime.