avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Am un salariat cu 6 ore, salariu net 850 lei. Am primit de la executor infiintrea popririi de 1/3 din venit.
Conform art. 728 din Codul de procedura civila unde spune:
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
Salariul minim net pe economie la acesta data ara fi 1160 lei, jumatate din acest cuantum este 580 lei.
Eu ii urmaresc veniturile doar ce depaseste jumatate din acest cuantum adica: 850 - 580 =270
270 x 33,33 % = 90 lei
Eu virez 90 lei executorului?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
adriana85c, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 12:23, 16 Februarie 2018
Veniturile din munca vor fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din venitul minim net pe economie, pe cale de consecinta pentru situatia ipotetica prezentata, se va retine 270 de lei. Nu se vor aplica dispozitiile art 729 alin.(1), fiind pe deplin aplicabile dispozitiile de la 729 alin.(3)
În baza prevederilor din Codul de procedură civilă, raționamentul dumneavoastră și modul de calcul pe care le-ați expus sunt corecte. Cred, însă, că ar trebui să verificați din nou cuantumul salariului minim net pe economie pentru precizie în contabilitate.
Izabella Rădoi, Avocat
Veniturie urmarite sunt 270 lei la care aplic procentul de 33,33%, daca aplic la suma de 850 lei x 33,33% = 283 lei. Cum spuneti dumneavoastra ar fi sa ii virez 270 lei si atunci nu ar mai avea sens articolul, nu ar mai benificia de acest articol. Eu zic ca cei 270 lei sut urmariti si aplic o trime.
adriana85c, utilizator
.......... CUM DORITI DUMNEAVOASTRA !.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire la pensie sub 700 lei luminitamardare luminitamardare Buna ziua, Daca am o pensie de 657 de lei, care este cuantumul poprii pentru creante la bugetul de stat. Cu multumiri (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)