avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Locuinta de serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Locuinta de serviciu

am construit un sediu de firma, in care firma isi desfasoara activitatea. In imobilul respectiv am delimitat o zona, a carei destinatie a fost stabilita prin hotarare generala a asociatilor ca si locuinta de serviciu.
am avut surpriza ca la un control fiscal, toate cheltuielile cu constructia imobilului sa fie date jos si considerate ca si cheltuieli personale asociati.
Exista reglementari pentru folosirea acestui tip de spatiu, amenajat intr-un imobil al firmei?
Exista vreo interdictie in a amenaja in cadrul imobilului - sediu al firmei, si un spatiu de locuit pentru angajati ai firmei?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: dharalamb , utilizator 11:04, 27 Martie 2018
Da, daca proprietarul nu este firma (ci asociatul), inspectorii au procedat corect. Sediul firmei nu inseamna si proprietatea imobilului. Cheltuielile s-au efectuat in beneficiul proprietarului, nu celor care doar au un drept de folosinta.
proprietarul imobilului este firma.
este singurul sediu al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta de serviciu dharalamb dharalamb am construit un sediu de firma, in care firma isi desfasoara activitatea. In imobilul respectiv am delimitat o zona, a carei destinatie a fost stabilita prin ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba destinatia unui spatiu comercial in sediu de birouri sau spatiu de locuit? kres kres Cum se poate schimba destinatia unui imobil din patrimoniul societatii din \\"spatiu comercial\\" (magazin) in \\"sediu administrativ\\"sau \\"sediu de ... (vezi toată discuția)
Teren pe firma casa casa buna seara! Am achizitionat un teren prin credit ipotecar pe firma, unde eu si sotul meu suntem unici asociati si administratori. Vrem sa costruim o casa ... (vezi toată discuția)