avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU INCADRARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU INCADRARE

Buna ziua ! Sunt angajata la o primarie in functia de educatoare ( sunt absolventa de facultate PIPP) la un Centru de zi in cadrul compartimentului de asistenta sociala. Am fost incadrata la 1.10.2016 cu un salariu de 1294 lei, la 1.02.2017 1294*20%= 1553lei, la 1.01.2018 1900*12.5%(gradatie vechime). La data angajarii aveam 3 ani si 10 luni vechime. Este corecta incadrarea mea cu salariul minim pe economie ? Nu se tine cont la angajare de studii ? Se pot face angajari pe functia de educatoare fara facultate ? Este normal ca dupa atata timp sa nu am CIM semnat? De ce nu s-a adaugat sporul de vechime din 2016 de la angajare?
Cel mai recent răspuns: mario4422 , utilizator 16:20, 22 Februarie 2018
In sectorul bugetar ,din 01.01.2011, nu se mai acorda spor de vechime ,ci gradatie de vechime.

Pentru educatoare sunt necesare studii superioare.

Nu este normal sa nu aveti c.i.m. semnat.

Art. 16 Codul Muncii
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, anterior inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
(4) Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc.
.....


art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e) primirea la munca a unei persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
e1) primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
.....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...
CIM nu mi-a fost înmânat înainte de angajare, am solicitat o copie și nu este semnată. Aș dori să știu dacă este normal să fiu plătită cu salariul minim pe economie. Pot cere plata gradatiei de vechime pe anii anteriori?
Care este vechimea dvs in munca ?
5 ani. De la 1 ianuarie 2018 am primit 12.5% . Pot să solicit cota procentuală de 7.5% de la data angajării 1.10.2016 respectiv 31.12.2017?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca - in cat timp trebuie semnat contractul de munca? alysteel10 alysteel10 Buna seara lucrez la o firma de paza [EDITAT] de 2 saptamani si am o mare retinere ca am citit pe unele forumuri de reclamatii ca sunt `teparii` ... (vezi toată discuția)
Contract munca RaduCiprian RaduCiprian Buna seara,lucrez la o firma de 2 sapatamani si nu am semnat contractul,iam tot sunat si tot ma amana de pe o zi pe alta ce este de facut?multumesc (vezi toată discuția)
Bună bubu.b bubu.b Bună, am și eu o întrebare am fost sa ma angajez la o firma la care am început marți dimineață când am fost prima zi proba și am vb cu menegera care ... (vezi toată discuția)