avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce atributii are un presesdinte de bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce atributii are un presesdinte de bloc?

Buna seara,mi s-a propus sa fiu "presedinta"unei asociatii de locatari,nu stiu ce atributii ar trebui sa am,daca ma puteti ajuta,va multumesc frumos.O seara buna.
Cel mai recent răspuns: OLLIVIETTE2000 , utilizator 11:46, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.31 - Legea 230/2007
Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.
Articolul 32
(1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli .
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica dvs. ar trebui sa studiati bine, cel putin cele doua documente aflate acum in vigoare: LEGEA nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si Normele de aplicare, HG 1588/2007.
Ati observat, am zis "cel putin" !!
Acolo o sa gasiti multe informatii privind atributiile si obligatiile proprietarilor, ale membrilor com. ex, a comisiei de cenzori, etc.
De folos va va fi Forumul unde ati apelat acum.
Mult succes!
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri la intretinere RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Sunt Administrator intrun bloc unde avem restantieri. Le-am facut instiintari la toti restantieri cu semnatura de primire. Eu cunosc Legea 230/2007 dar ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)