avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reechlilibrare credit ipotecar chf
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reechlilibrare credit ipotecar chf

As dori sa știu cum si daca pot cere reechilibrarea unui credit ipotecar in chf facut in vara lui 2008? Mentionez faptul ca am cerut bancii gasirii unei solutii inca din ianarie 2015,dar am fost refuzat pe motivul ca respectivul contract respecta legea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promovati o actiune in instanta , avand ca obiect:obligatia de a face.
1.-Solicitati stabilirea"inghetarea" cursului de schimb CHF- leu, la momentul semnarii contractului, curs care sa fie valabil pe toata durata de creditare;
2.- Denominarea in moneda nationala a platilor.
Indicat ar fi sa consultati un avocat.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Din 2015 s-a mai schimbat si perceptia bancilor vis-s-vis de creditele in chf.
Ar trebui sa incercati in paralel sa faceti o solicitare in scris bancii de unde ati contractat creditul; iar daca solicitarea va fi facuta din partea avocatului ce va reprezinta, s-ar putea sa aveti mai mult castig de cauza
O zi frumoasa!
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare consultanta restituire credit la cursul de schimb din momentul contractarii gabryela77 gabryela77 Bun gasit! Am rugamintea sa imi spuneti daca putem discuta pe tema unui imprumut acordat de o anumita banca,in moneda elvetiana, in anul 2007? Ca multi alti ... (vezi toată discuția)
Credit chf danielikariam danielikariam buna ziua acum 8 ani am facut un credit in chf la cursul de 1chf//21 lei acum platesc 1 chf // 41 lei se poate face un recurs pt plata la acel curs din ... (vezi toată discuția)
Contract de credit ipotecar anterior noului cod civil. invocarea impreviziunii Modern Modern Se poate invoca situatia de impreviziune intr-un credit ipotecar in franci elvetieni avand in vedere faptul ca la momentul semnarii contractului (anul 2008) ... (vezi toată discuția)