avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Buna ziua, am lucrat in Uk 6 luni din iulie pana in ianuarie cand am venit in Romania si m-am angajat imediat aici. In decembrie am ramas insarcinata, pot beneficia de prenatal daca voi lucra pana inainte de nastere sa fac 1 an cumulat? Se cumuleaza perioada din uk cu aceasta din Romania? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 4 Martie 2018
Care este data prezumata a nasterii ?
In jurul datei de 6-7 septembrie 2018.
In acest caz :
- daca intrati in concediu prenatal inainte de 01.07.2018 , va trebuie un stagiu de cotizare de o luna in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.:
- daca intrati in concediu prenatal dupa 01.07.2018 , va trebuie un stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Din ce ati mentionat dvs, indepliniti conditiile prevazute delege pentru a beneficia de concediu si indemnizatia de maternitate.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Unde trebuie sa ma adresez cu aceasta problema, la actualul sef sau in alta parte? Sau mai bine zis unde trebuie sa platesc aceasta cotizatie de 6 luni? Va multumesc
Contributiile se platesc de catre angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Laurasilviu Laurasilviu Buna ziua am și eu o întrebare dacă sunt însărcinată în 4 săptămâni dacă mă angajez până la luna nașteri pot beneficia de concediu prenatal??? (vezi toată discuția)
Bună seara! vin și eu cu o nelămurire. octombrie 2016 - iunie ... Sabina T Sabina T Bună seara! Vin și eu cu o nelămurire. Octombrie 2016 - Iunie 2019 - angajată Ro Iulie 2019 - Ianuarie 2020 - străinătate Februarie 2020 - prezent - ... (vezi toată discuția)
Prenatal, angajată în perioada de probă Boxa Boxa Buna ziua ! Sunt angajata de 2 luni si sunt insarcinata ! Pot beneficia de prenatal !!mentionez ca in contract scrie ca primele 3 luni sunt de proba !! ... (vezi toată discuția)