avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp se comunica rezolutiile de incepere a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp se comunica rezolutiile de incepere a urmaririi penale?

Nu am vazut informatia aceasta in Codul de Procedura Penala. Stiu ca ordonanta se comunica in aceeasi zi organelor ori chiar invinuitului dar despre rezolutii nu am citit ceva asemanator.
Ma refer la copiile de pe ele, catre suspecti, de la intocmiri.
Ce C.P.P. cititi, vad ca faceti referire la invinuit si rezolutie, termeni care nu mai exista in NCPP.
Oricum, nu se comunica nicio ordonanta, nici cea prin care se incepe up „in rem”, nici cea prin care incepe up „in personam”. Daca doriti sa le aveti, solicitati consultarea dosarului si fotocopierea lor.
C.p.p. prevede ca persoanei care a dobândit calitatea de suspect i se aduc la cunoştinţă, înainte de prima sa audiere, această calitate, fapta pentru care este suspectată, încadrarea juridică a acesteia, drepturile procesuale prevăzute la art. 83, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal mytyca_s mytyca_s In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala maryana64 maryana64 Va rog sa-mi spuneti daca trebuia sa mi se comunice de organul de cercetare penala ca am dreptul la avocat atunci cand am fost audiat ca martor. (vezi toată discuția)
Conditii pentru inceperea urmaririi penale in rem gaby83 gaby83 Cine emite ordonanta de urmarire penala in rem si care sint conditiile? Trebuie comunicata si invinuitului? (vezi toată discuția)