avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Agent de munca temporar cod caen 7820 , Formularu E ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Agent de munca temporar cod caen 7820 , Formularu E 101 .

Buna Ziua ,

Am deschis de curand o firma cu codurile caen 7810 si 7820 , dorim sa detasam muncitori in franta . Ni sa spus ca nu putem obtine formularul e 101 , daca suntem firma nou infintata . Avem nevoie de de minim 12 luni cu angajatii , si sa punem la dispuziti un document in care atesta cifra de afaceri in ultimile 12 luni .
Intrebari .
Pentru Codul caen 7820 este nevoie de formularul e 101 ?
Ca firma nou infintat pot obtine formularul e 101 ?
Daca cumpar o firma veche (consultanta )care a avut 3 angajati si cifra de afaceri o convertesc pentru cod caen 7820 obtin autorizatia cu garantia care se cere , Pot obtine acest formular e 101 pentru angajati pe care urmeza sa-i detasez in franta ?

Va Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 23 Octombrie 2009
(1). Cererea pentru obţinerea Formularului E 101 trebuie completată de către angajator, în cazul detaşării unuia/mai multor lucrători salariaţi, respectiv de către lucrătorul independent care intenţionează să desfăşoare o activitate cu carater temporar pe teritoriul altui stat membru.
(2). Cererea se depune la sediul C.N.P.A.S. cu 45 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare, însoţită de documentele necesare emiterii formularului de detaşare.
(3). În situaţii excepţionale, dacă motivele care au dus la nerespectarea termenului prevăzut la punctul 2 sunt justificate:
1. termenul de 45 de zile calendaristice poate fi depăşit, formularul producând efecte juridice retroactive;
2. formularul poate fi emis şi după încetarea detaşării, dacă cererea pentru emiterea formularului a fost depusă în cel mult 45 de zile calendaristice de la încetarea detaşării;
3. C.N.P.A.S. poate refuza emiterea formularului în condiţiile menţionate la subpunctul 1 şi 2, dacă motivele care au determinat nerespectarea termenului precizat la punctul (2) nu sunt justificate.


(1). Actele necesare în vederea eliberării formularului E 101 :

- Pentru detaşarea lucrătorilor salariaţi ***:

1. certificatul de atestare fiscală, eliberat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, din care să rezulte că angajatorul în cauză nu are datorii la bugetul general consolidat, la data solicitării formularului (original);
a. dacă agentul comercial în cauză deţine filiale, sucursale, puncte de lucru, certificatul de atestare fiscală va fi eliberat de autorităţile care colectează contribuţiile sociale pentru salariaţii pe care angajatorul intenţionează să-i detaşeze.
2. adeverinţa privind stagiul de cotizare realizat în ultimele 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare salariat pe care angajatorul intenţionează să-l detaşeze (original);
3. ultima situaţie financiară a comerciantului din România sau din străinătate, aprobată, verificată şi publicată potrivit legislaţiei statului în care comerciantul are domiciliul/sediul, în care să fie înregistrate informaţii privind cifra de afaceri realizată în România şi în statul de ocupare (original şi copie lizibilă);
4. certificatul de înregistrare al societăţii eliberat de Oficiul Registrului Comerţului (original şi copie lizibilă);
5. contractul individual de muncă al salariatului pe care angajatorul intenţionează să-l detaşeze (original şi copie lizibilă sau copie certificată de Inspectoratul Teritorial de Muncă, după caz), din care să rezulte inclusiv:
a. durata perioadei de activitate ce urmează a fi prestată pe teritoriul altui stat membru;
b. moneda în care vor fi plătite drepturile salariale, precum şi modalităţile de plată;
c. prestaţiile în bani şi/sau în natură aferente desfăşurării activităţii în străinătate.
6. adeverinţă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din care să rezulte numărul mediu anual de salariaţi ai societăţii la data solicitării formularului, emisă conform articolului 5 al Legii nr. 346/2004 (original);
7. certificatul constatator privind situaţia angajatorului emis de Oficiul Registrului Comerţului în luna în curs (original);
8. contractul/antecontractul încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare, precum şi traducerea autorizată a acestuia (original şi/sau copie lizibilă);
9. cartea de identitate din România a salariatului detaşat (copie lizibilă).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare personal in norvegia - formular e`101 MihaiTN MihaiTN Buna ziua ! Am nevoie de consilierea dvs, si sper sa fi postat la sectiunea potrivita intrebarea mea. Am o firma de recrutare si plasare de personal, si ... (vezi toată discuția)
Despre pfa mihaela672003 mihaela672003 Daca sunt PFA si am un contract de prestări servicii cu o firma din UE, mai am nevoie de formularul A1? Si pot fi in registrul intracomunitar sa nu fiu ... (vezi toată discuția)
Detasare muncitori in strainatate vs e101 / a1 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Doresc sa trimit 10 angajati in Danemarca. Avem contract cu o firma din aceasta tara. Probleme ar fi urmatoarele: 1. Am inteles ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)