avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acreditare compartiment de asistenta sociala primarie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acreditare compartiment de asistenta sociala primarie ca furnizor de servicii

Buna ziua. Va deranjez cu urmatoarea intrebare:la nivelul primariei in care functionez, avem infiintat compartiment de asistenta sociala, insa am pierdut acreditarea ca furnizor de servicii deoarece nu am reusit sa dezvoltam servicii sociale in termenul de 3 ani.Acum suntem in situatia de a cere din nou acreditarea. Problema este ca in compartimentul in cauza este incadrata o singura persoana, functionar public care nu este calificata ca asistent social. Putem sa demaram procedura de acreditare compartiment doar cu aceasta persoana, urmand ca apoi cand vom solicita licenta pentru serviciul social infiintat sa incheiem contract cu personal calificat? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Dr. Nicoleta Oprea , utilizator 14:21, 18 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti acest link
[ link extern ]
Hg 797/2017 prevede ca in structura compartimentului, primarul sa asigure incadrarea cu prioritate a asistentilor sociali. Pana la adoptarea hotararii, se putea acredita compartimentul primariei ca furnizor de servicii si fara a avea incadrat personal calificat in asistenta sociala, insa acum cred ca se conditioneaza obtinerea certificatului de acreditare de angajarea de personal specializat in acest domeniu. Astept pareri.Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Se poate obține acreditarea și pe baza contractării serviciilor de asistență socială furnizate de un cabinet individual de asistență socială.
Din iulie exista linie de finanțare de la bugetul de stat pentru acreditarea primăriilor și licențierea serviciilor comunitare de asistență socială.
Dr. Nicoleta Oprea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare camin pentru persoane in varsta-accesare fonduri europene mya_ca19 mya_ca19 IMI PUTETI SPUNE , DACA SE POATE, CARE SUNT PROCEDURILE NECESARE INFIINTARII UNUI CAMIN DE BATRANI? STIU CA POTI OBTINE FONDURI EUROPENE PENTRU ASTA. VA ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare al directiei de asistenta sociala la nivel de oras animarsrl animarsrl Buna ziua! Potrivit H.G. nr.417/2018 pentru modificarea H.G. 797/2017 anexa 2 art.1 alin.(2) prin exceptie (....) Directia de asistenta sociala se poate ... (vezi toată discuția)
Acreditare seviciu social la primarie sabina84 sabina84 Conform Legii nr.197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale si a H.G nr.118/2014 de aprobare a Normelor de aplicare a Legii, ... (vezi toată discuția)