avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Modul de finisare a unei locuințe dintr-un bloc nou ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Modul de finisare a unei locuințe dintr-un bloc nou nu corespunde cu ce mi-a spus consultantul de la vânzări. Există posibilitatea de a-l convinge pe constructor să-și mențină promisiunea sau, în caz contrar, să îmi returneze avansul?

Buna ziua,
In toamna anului 2017 am semnat antecontractul pentru un apartament complet finisat intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti care avea deja cateva blocuri in curs de finalizare. Vizionarea inainte de semnare s-a facut in apartamentele finalizate si partial finalizate din blocurile respective.
La vizionare am intrebat daca peretii din interiorul camerelor sunt tencuiti clasic iar raspunsul consultantului de la vanzari a fost CLAR ca da, asigurandu-ma ca blocul care urmeaza sa fie construit si in care voi achizitiona apartamentul, va fi realizat la fel ca cele deja finalizate (si vazute de mine). In antecontractul pe care l-am semnat nu este mentionat modul de realizare al peretilor ( tencuiala clasica sau placati cu rigips). Am aflat de la cei care au semnat recent antecontractul pentru achizitionarea unei locuinte in acelasi complex ca finisajele interioare vor fi cu rigips. Acestia au fost instiintati de acest aspect inainte de semnare.
Consider ca mi s-a ascuns voit acest aspect important legat de constructia blocului si as vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a-l convinge pe constructor sa isi mentina promisiunea sau, in caz contrar, sa imi returneze avansul pe care l-am dat.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:24, 30 Martie 2018
Returnarea avansului este condiționată de cuprinsul antecontractului
Dacă aspectul cu tencuiala vi s-a părut important, ar fi trebuit să-l înscrieți în contract. Ați fi observat cât de important e și pentru dezvoltator. Cum în contract nu scrie nimic, îi puteți solicita tencuirea clasică, dar nu-l puteți obliga. Cât despre restituirea avansului, e cum s-a scris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare achizitionare apartament Alexbataus94 Alexbataus94 Buna seara! Sunt in procesul de a achizitiona un apartament intr-un bloc nou construit. Am semnat antecontractul prin care dezvoltatorul se obliga sa imi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am semnat un ante-contract pentru o casă care nu ... vlad-ilie vlad-ilie Bună ziua! Am semnat un ante-contract pentru o casă care nu era finalizată. Acum după ce a-au montat finisajele am constatat ca nu sunt ok puse, mai exact ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)