avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Poluare pânza freatica cu hidrocarburi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Poluare pânza freatica cu hidrocarburi

Buna ziua, lângă casa mea se afla o stație PECO, acum o săptămâna, din cauza nivelului crescut de apa ( risc de inundații ) bazinele cu benzina au fost inundate, au scos apa cu cisterna 2 zile, i-am surprins in prima noapte ca deversau cisterna pe câmp, circa 100 de metri de casa mea. Problema acum este ca apa de la robinet miroase a benzina. As vrea sa stiu ce pârghii legale am pentru ai trage la răspundere și pentru a soluționa problema aceasta, ca pe viitor sa nu se mai intample( in zona noastră pânza freatica este sus) . Va Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
ginitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:41, 26 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Garda de mediu este institutia care constata astfel de incalcari ale reglementarilor. Insa ea trebuie notificata la momentul evenimentului (in 24 ore, sa zicem)


Adrian Dimitriu a scris:

Garda de mediu este institutia care constata astfel de incalcari ale reglementarilor. Insa ea trebuie notificata la momentul evenimentului (in 24 ore, sa zicem)

. Am sunat dar accepta sesizări scrise nu iau in considerare sesizările telefonice, mi-au spus ca trebuia sa sun la poliția locală in momentul in care am constatat ceea ce dac. Acum este târziu sa sun la poliția locală, vreau sa fac sesizare la Garda de mediu și DSP
Vă pricepeți binișor la scris. Voiați s-o trimiteți anonimă? Dați-ne un exemplu de civism
Efectele deversarii apei infestate cu hidrocarburi pe camp pot fi constatate si dupa o perioada de timp prin recoltarea de probe di sol si analizarea in laborator.
Sesizati DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarile se pot trimite prin posta cu confirmare de primire.
Politia putea face constatare la fata locului daca era sesizata in momentul deversarii.
va multumesc pentru raspuns, Am facut sesizarii la DSP, Garda de Mediu, Apele Romane si Isu Dambovita, sunt dezamagita de raspunsul celor de la DSP care mi-au spus in raspunsul primit ca nu sunt acreditati sa faca analize pt depistare hidrocarburi si ca eu trebuie sa imi ingrijesc fantana, in conluzie este vina mea.
in schimb Garda de Mediu a venit si a constatat neregulile , dar nu au recoltat probe de nici un fel, Apele Romane , cica au venit in control, si nu au desoperit nereguli, se pare ca respecta Autorizatia de Gospodarire a Apelor( la fel si ei , nu au luat probe). eu am facut pe cont propriu analize de laborator la ECOIND BUCURESTI si a iesit 31mg/l produs petrolier in apa,
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
ginitza, utilizator

Alte discuții în legătură

Nereguli benzinarie ginitza ginitza buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : din cauza benzinariei aflate la 22 de metri de casa mea , apa din fantana este contaminata cu benzina. am ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)
Ce poți face dacă vecinii au porci, oi iar gunoiul miroase urat ... Erno Miklosi Erno Miklosi Ce poți face dacă vecinii au porci oi iar gunoiul miroase urat se filtrează în panza freatica,iar behaitul deranjează enorm . (vezi toată discuția)