avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... conflict garda de mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

conflict garda de mediu

Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am redeschis o fintina (put) care a fost inchis in urma cu 15-20 de ani in urma faptului ca nu a mai fost potabila din cauza scurgerilor de la anexa ,am cerut vecinului de asi drena apele in asa fel incit sa nu afecteze fintina dar nu este cooperant ,de aceea am apelat la garda de mediu care a trimis o comisie cind afara era zapada nu au luat legatura cu noi ,au facut un tur si au constatat ca nu prezinta pericol,desi in fotografiiile trimise se vede clar cum doate dejectiile pe tim de ploie se revarsa in curtea noastra sau curg pe linga gard si ajung la distanta mai mica de 4m de fintina.Am cerut o reevaluare a situatiei in conditii de buna vizibilitate dar au refuzat ,indicindu-ne intelegere pe cale amiabila sau in instanta,considerati ca au procedat bine,Multumesc
Cel mai recent răspuns: nelugoloman , utilizator 18:32, 3 Martie 2018
Daca au procedat bine sau rau, veti afla cu ocazia solutionarii litigiului aparut, de catre instanta de judecata.
Puteti face o sesizare la Ministerul mediului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. La sesizare anexati copie dupa sesizarea dvs. la Garda teritoriala de mediu si dupa raspunsul primit. Precizati faptul ca ancheta s-a facut pe zapada si ca dvs. nu ati fost intervievat. Anexati si poze facute de dvs.
Puteti face o sesizare la Directia de sanatate publica, in scris, cu nr. de inregistrare/ data mentionand riscul pentru sanatatea dvs. si a familiei dvs. ca urmare a deversarilor vecinului. Puteti invoca si imposibilitatea utilizarii fantanii deoarece nu este apa buna de baut. Un buletin de analiza a apei, emis de catre laboratorul din cadrul DJSP poate constata urme de dejectii.
O intelegere pe cale amiabila este de preferat unei actiuni in instanta care poate fi de durata, costisitoare si cu finalizare incerta, daca in zona nu exista retea de canalizare. Solutia poate fi doar constructia unei fose septice cu posibilitate de vidanjare care sa colecteze dejectiile vecinului. Daca dvs. detineti o astfel de fosa puteti sa-i permiteti vecinului sa deverseze dejectiile din gospodaria sa, in fosa dvs. si sa faceti o intelegere referitoare la vidanjare, plata, etc.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre fosa septica a vecinilor si gardul nostru eugenial eugenial Buna ziua Vecinii nostri si-au facut fose septice, una chiar neacoperita (pentru mizeriile animalelor) langa gardul nostru. Asa ca Livada noastra este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. avem o problema cu vecinul. Și-a făcut o fosă ... Ambr98 Ambr98 Bună ziua. Avem o problema cu vecinul. Și-a făcut o fosă septică la 50 de cm de gard și apă murdară cu un miros puternic se scurge la noi in curte. ... (vezi toată discuția)