avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort,incredintare minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort,incredintare minor si partaj

Buna ziua.Sotul meu care are probleme cu alcoolul a tot plecat de acasa la fiecare bauta zdravana si dupa scandaluri mari..luandu-si lucrurile desi avem un copil minor impreuna.Suntem impreuna de 14 ani amari..dar cununati de vre-o 7.Acum 2 ani am cumparat o casa impreuna...insa cel mai mare ajutor financiar l-am avut de la mama mea.ptr a cumpara.Anul trecut,pentru faptul ca el mai are doi copii mari si ne-au facut multe probleme si parand constient ca eu desi nu muncesc,,mama mea ne-a ajutat mult,ne-am decis de comun acord sa facem partajul voluntar al casei si terenului, pentru care eu l-am despagubit cu bani din vanzarea unui teren donatie de la mama mea..intentia fiind sa ramana fetitei noastre bunurile noastre..dar si-a pastrat clauza uzufruct sa poata locui cat traieste.Acum este plecat de acasa de o saptamana si doresc sa bag divort..l-am sunat sa mergem impreuna la tribunal..ptr ca vreau custodie proprie ptr copil..mai ales ca nu il intereseaza foarte mult soarta copilului.De cate ori a plecat de acasa ,ne-a lasat cu datorii,fara bani stiind ca fetita are probleme serioase de sanatate..bazandu-se mereu pe ajutorul mamei mele.Ne-am facut de ras aici in sat ..din cauza ca urla de aud vecinii..si desi el intentioneaza sa revina,nu vreau sa-l mai primesc,deoarece fetita are nevoie de consiliere psihologica datorita scandalurilor lui.Acum spune ca el vrea jumatate din casa..si ca vrea sa se intoarca inapoi..dar noi nu mai putem traii in halul acesta.Am fost la Politie sa-l dau la abandon de familie..insa mi s-a spus ca nu mai se face si ca sa merg la tribunal.Ce m-a invatati sa pot divorta si sa am custodia proprie a copilului.??Ne dorim sa putem sta linistite si sa nu mai avem de-a face cu acest om..bea zilnic si ne-a facut viata un calvar.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AninaPirvu , utilizator 23:12, 26 Aprilie 2018
Mentionez ca fetita desi sa nascut si a trait langa el..a recunoscut-o legal abia dupa ce am cumparat casa..acum 2 ani,cand a trebuit sa-l aduca pe unul dintre baietii lui sa locuiasca cu noi..altfel nu ar fi facut-o..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ca vrea sau nu, atata timp cat el are doar uzufruct viager asupra imobilului nu mai primeste altceva.
Daca are comportament inadecvat va trebui sa solicitati ORDIN DE RESTRICTIE.
Cat priveste divortul, nu trebuie sa vina si el la judecatorie.
Depuneti dumneavoastra cererea si sustineti-o cu 2 martori si, eventual alte probe.
Cu privire la minora, ma indoiesc sa vi se acorde exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Va ramane comuna si va sfatuiesc sa stabiliti un program de vizitare a minorei de catre tata.
Va sfatuiesc sa formulati, o data cu cererea de divort, si doua cereri suplimentare:
- ordonanta presedintiala penytru stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra
- ordin de protectie.
Chiar daca tatal a avut incredintati doi minori si nu isi doreste custodia sau program de vizitare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca el declara asta e altceva.
Atunci vi se poate admite exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
E, mai este si povestea cu alcoolul si e posibil, daca va bateti ca leul, sa o obtineti exercitarea exclusiva.
Multumesc frumos ptr raspunsul dvs.Multa sanatate si numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare drept de vizita MihaiAdy MihaiAdy Buna ziua, as vrea si eu sa stiu ce cale sa urmez daca vreau ca fosta sotie sa nu mai aiba dreptul de vizita ce la obtinut dupa divort. Acum aduc si ... (vezi toată discuția)
Despre familie si custodia minorului EnacheIonela EnacheIonela Mama a divortat,acum 7 ani, si a plecat in spania! custodia a fost data tatalui.Dupa un timp, copilul vine la mama si nu mai pleaca!De patru ani! Acum are ... (vezi toată discuția)
Custodia daca tatăl e plecat Gaby1985 Gaby1985 Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia ... (vezi toată discuția)