avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract individual de munca cu 2 ore/zi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract individual de munca cu 2 ore/zi

La CIM 2 ore /zi as dori sa stiu cum se completeaza in programul pentru somaj tipul de norma pentru ca acolo nu este specificat pentru program cu 2 ore/zi
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
retaq, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:10, 2 Noiembrie 2009
Articolele 26 si 27 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj, iar procentele se aplica asupra venitului realizat lunar (la angajat). Prin urmare, nu conteaza cate ore lucreaza angajatul, singurul lucru care conteaza este venitul brut realizat.

Merci
Contributiile aplicate asupra salariului realizat se calculeaza pentru fiecare contract, fie ca e vorba de contractul cu norma intreaga acolo unde aveti si baza, cat si pentru contractele cu timp partial.
Deci: indiferent cate contracte aveti, pentru fiecare in parte angajatorul respectiv, retine si vireaza contributiile.
Lege nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

Art. 19. - In sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau pe baza de contract de munca temporara, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari;@
Art. 27. - (1) Angajatorii au obligatia de a retine si de a vira lunar contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, a carei cota se aplica asupra bazei lunare de calcul, reprezentata de venitul brut realizat lunar, in situatia persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionari angajati cu cim Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua,va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste trei situatii de pensionari:1.Pensionar limita de varsta cu cim ,norma intreaga,2.Pensionar limita de ... (vezi toată discuția)
Contributie somaj anne_david anne_david Buna ziua, Contribitia la somaj se aplica la salariul tarifar sau la venit brut realizat? Care este baza legala? (vezi toată discuția)
Angajarea unui pensionar Dana Salomia Dana Salomia Am si eu nevoie de ajutor. Am o angajata care este pensionara pe caz de boala, gradul III de invaliditate. Este angajata cu 4 ore / zi. Vreau sa stiu daca ii ... (vezi toată discuția)