avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vouchere vacanta - impozitare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vouchere vacanta - impozitare?

Voucherele de vacanta acordate salariatilor din sectorul bugetar, se impoziteaza? In OUG nr.8/2009 nu se specifica impozitarea acestora.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 7 Mai 2018
La nivelul angajatului, acesta are obligaţia de a plăti un impozit de 10% pe venitul . provenit din voucherele de vacanţă primite, , in schimb sunt scutite de contributii sociale.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns. Doar in codul fiscal este prevazuta impozitarea ( precum si scutirea de celelalte contributii), nu si in legislatia de acordare a voucherelor.
Cele doua legi se completeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea voucherelor de vacanta Any Ivanov Any Ivanov Buna ziua, Cand se face impozitarea voucherelor de vacanta, De exemplu, suntem in luna mai si nu am primit inca aceste vouchere, insa am fost anuntata ca ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta impozabile ionela11 ionela11 Buna dimineata, Voucherele de vacanta acordate in limita a 2000 lei se impoziteaza ca si tichetele de masa? Care sunt implicatiile fiscale? Multumesc (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta in mediul privat adutzu01 adutzu01 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti daca in domeniul privat, angajatorul hotaraste sa acorde acest beneficiu angajatilor sai trebuie sa: 1. Sa acorde tuturor ... (vezi toată discuția)