avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Schimbare act identitate

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost casatorita de doua ori, dupa primul divort am pastrat numele sotului, iar acum la al doilea am cerut in instanta revenirea la numele de fata.Divortul s-a incheiat, hotararea e definitiva si irevocabila (legalizata la judecatorie), doar ca cei de la evidenta populatiei mi-au zis ca nu se poate sa revin la numele de fata, trebuie sa revin la numele avut anterior celei de-a doua casatorii...mi-au zis sa merg la judecatorie ca e gresita sentinta. Judecatoria imi spune ca nu e gresita sentinta, asa am cerut, asa s-a aprobat. Am mers din nou la evidenta populatiei si acestia au luat legatura cu serviciul de stare civila, au primit acelasi raspuns, ca nu se poate, plus ca la stare civila inca figurez casatorita, inca nu a ajuns hotararea judecatoreasca la ei sa prelucreze datele. Ce ma fac? Trebuie sa imi schimb buletinul si nu stiu cum se rezolva problema asta...Va rog sa ma ajutati cu un sfat, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 1 Iunie 2018
Cred ca cei de la Evidenta au dreptate ... revenirea nu se poate face la numele de fata , intrucat la momentul introducerii celei de-a doua cereri de divort aveati numele sotului din prima casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - nu se poate găsi act divorț Deim0s Deim0s Bună seara! Am o întrebare legată de o succesiune. Mama a murit acum scurt timp și am inițializat procedura de succesiune după ea. Eu sunt fiul din cea ... (vezi toată discuția)
Intampin greutati la preschimbarea cartii de identitate Anjelique Anjelique In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)