avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minima garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minima garantata

Am o pensie de 222 lei. Mi s a spus ca nu am dreptul la pensia minima garantata de 520lei deoarece lucrez in Spania. Sunt cetatean roman cu un ap in proprietate si imi platesc impozitul anual.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 30 Mai 2018
Beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.

In acest caz, sesizati :
CNPP - Casa Naţională de Pensii Publice
[ link extern ]

sau
Ministerul Muncii și Justiției Sociale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minima sociala Gurzun Vasilica Gurzun Vasilica Mama mea e nascuta in 1954 pe 1 August are 65 de ani si nu beneficiaza de nici un ajutor sau pensie.. Are numai 7 ani lucrati la C.A.P si doi ani platiti...in ... (vezi toată discuția)
Pensia minimă garantată Stefanmariana623@gmail.com Stefanmariana623@gmail.com bună ziua!aș vrea să știu dacă,se poate să cer pensie minimă la vârsta de 59 de ani și ce acte am nevoie!am lucrat 9 ani cu carte de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)