avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul nu a fost notificat in termen de 5 zile ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul nu a fost notificat in termen de 5 zile in legatura cu constatarea amiabila

Buna ziua, Acum 2 saptamani am facut accident cu masina si am incheiat o constatare amiabila. Soferul cu care m-am tamponat nu a anuntat asiguratorul in termen de 5 zile lucratoare si vrea sa rescriem constatarea dar cu alta data. Nu se considera fals in acte? Daca el nu s-a dus la timp la asigurator eu mai am vreo obligatie fata de el? Articolul din lege nu spune ce se intampla in acest caz.

ARTICOLUL 16 Notificarea asigurătorului RCA în cazul producerii unui eveniment asigurat
(1) Ca urmare a producerii unui accident de vehicule, asiguratul notifică asigurătorul RCA cu privire la aceasta în termen de 5 zile lucrătoare de la producerea accidentului.
(2) Asiguratul furnizează asigurătorului RCA informaţii cu privire la cauzele şi împrejurările producerii accidentului, documentele necesare instrumentării cazului.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 13:31, 4 Iunie 2018
Buna ziua,

Art. 16 se refera la obligatia ca fiecare parte implica in accident sa-si nofice propriul asigurator de RCA (sa fie instiintat pur si simplu).

Nu are nici o legatura depasirea termenului de 5 zile cu termenul de deschidere a unui dosar de dauna sau cu recuperarea pagubelor care are un termen de prescriere potrivit codului civil.
Celalalt sofer solicita sa rescriem formularul de constatare amiabila dar sa schimbam data la care a avut loc accidentul. Eu i-am zis ca asa ceva se cheama fals in acte si daca vrea mergem la politie sa rezolvam. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
pagubitul isi va deschide dosarul de dauna cu formularul de constatare amiabila incheiat la data accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca office_log office_log Va rog sa-mi dati un raspuns avizat in ceea ce priveste o speta de dauna RCA si anume: In urma unui eveniment minor,la o manevra cu camionul in scopul de a ... (vezi toată discuția)
Prezentare la politie dupa ce am facut constatare amiabila cu 8 zile in urma Emilc79 Emilc79 Buna seara. Va rog sa ma lamuriti daca se mai poate merge la politie sa declare accidentul la 8 zile dupa ce am completat formularul de constatare amiabila. ... (vezi toată discuția)
Care este termenul maxim pentru constatarea pagubelor de către asigurător, în cazul unei amiabile? tonyraus tonyraus Care este termenul maxim, legal, pentru constatarea pagubelor de catre asigurator, in cazul unei amiabile? (vezi toată discuția)