avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Defaimarea directorului unei institutii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Defaimarea directorului unei institutii

Buna seara ! As dori sa va intreb daca este legal ca un jurnalist sa realizeze o campanie in randul elevilor in legatura cu profesorii din scoli si sa posteze pe domeniul public informatii defaimatoare la adresa acestora. Mentionez ca in campania dansului se precizeaza ca "Mesajele și comentariile din această campanie nu sunt verificate și nu exprimă neapărat realitatea din școlile din Prahova. Prin aceste mesaje nicio persoană nu poate fi acuzată de nimic." Desi nu se mentioneaza numele profesorilor acestia se pot identifica cu usurinta, precizandu-se de exemplu ca directorul institutiei X este un dictator si alte informatii la adresa lui
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
DianaCory, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:27, 4 Iulie 2018
1. Nu orice blogger este jurnalist, deci nu orice blogger beneficiaza de protectiile legale acordate jurnalistilor.

2. Jurnalistii pot incalca dreptul la intimitate daca acest lucru este justificat de interesul public.

3. Dictator nu e neaparat ceva de rau, de ex. daca e autoritar si face bine, dictator ar fi de bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Conflict cu preot din cauza unei postari pe facebook izabelalungu izabelalungu Buna seara.Doresc sa pun o intrebare .Pe data de 10 iunie s-au comemorat eroii cazuti pe campurile de lupta.Fiind invatatoare mi-am permis sa merg cu elevii in ... (vezi toată discuția)
Defaimare profesionala? decumariana decumariana Buna ziua, sunt profesor in invatamantul primar la un liceu si de curand am primit o amenintare din partea unei mamici a unei eleve de 6 ani, amenintarea ... (vezi toată discuția)