avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se mai poate primii suspendare daca sunt recidivist?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se mai poate primii suspendare daca sunt recidivist?

Buna ziua, in urma cu 6 ani am jefuit o banca si am primit o pedeapsa de 3.6 luni executare. In 2015 am fost eliberat iar acum, dupa 3 ani am comis doua furturi din magazin, furturi simple fara genti cu folii de aluminiu telecomenzi etc. Prejudiciul a fost recuperat iar acum incerc sa ma impac cu partea vatamata. Prejudiciul ambelor furturi este in jur de 1300 lei. Exista vreo sansa de a primii suspendare sau ma rog, sa scap cumva fara inchisoare?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 06:51, 11 Mai 2021
Daca ati fost eliberat condiționat si pedeapsa inca nu s a prescris, cred ca sunt slabe sansele sa primiti o condamnare cu suspendare pentru aceasta infractiune, deoarece se considera ca este o recidiva.
Nu v a fost de niciun ajutor prima lectie...
Doar daca a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare, se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, ceea ce nu este cazul.
Regimul sanctionator al recidivei se stabileste in functie de felul recidivei: recidiva postcondamnatorie sau postexecutorie.
Daca va impacati cu persoana vatamata pana la citirea actului de sesizare al instantei, scapati.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ma ajutati cu un raspuns va rog mult? O cunostiinta a fst inchis 1 an si 6 luni ptr conducere fara permis. A fost eliberat conditionat si la 2 luni a condus cu alcoolemie 1.09 si a refuzat probele de sange. A fost in arest la domiciliu 7 luni si pe arest 30 de zile. Credeti ca scapa fara executare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza "coada" Claudiana1 Claudiana1 Buna ziua, am nevoie de o lamurire :). Fratele meu a fost condamnat in 2012 la 2 ani si 3 luni. Pts buna purtare si munca, a fost eliberat cu 9 luni mai ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa alcool Sorin88888 Sorin88888 Domnule avocat fiti amabil În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)