avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Există posibilitatea încheierii unei polițe de tip ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Există posibilitatea încheierii unei polițe de tip RCA valabilă în România-UE pentru un automobil înmatriculat într-un stat non-UE?

Buna ziua,

Exista posibilitatea incheierii unei polite de tip RCA valabila in Romania si alte state UE, pentru un automobil inmatriculat intr-un stat non-UE? Sunt cetatean roman si doresc sa ma deplasez in Romania cu un auto inmatriculat intr-o tara non-UE pentru o perioada de maxim 45 zile, urmand sa revin ulterior cu autoturismul in tara de resedinta.
In statul unde autoturismul este inmatriculat, asiguratorii nu ofera polite RCA / Green Card pentru statele UE si exista doar brokeri care intermediaza astfel de asigurari pentru companii ruse. Exista o alternativa romaneasca / europeana pentru aceasta speta sau apelez la asiguratorii rusi?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: margica_1963 , utilizator 08:30, 15 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru auto inmatriculat in stat non - UE, variante:
- carte verde (nu RCA) emisa o societate de asigurare din tara unde este inmatriculat auto cu valabilitate pentru tarile in care veti calatori;
- asigurarea RCA temporara ce trebuie eliberata de un asigurator din fiecare stat pe care il tranzitati (exemplu pentru Romania se poate incheia o asigurare valabila doar pentru Romania pe o perioada de timp).
Nu ştiu daca ın Romania se poate,dar ın Bulgaria se poate sigur.Şi este vorba de cartea verde.
Dar daca intentionati sa va deplasati mai des ın UE va recomand sa faceti cartea verde anual,ieşiti mai ieftin şi ın timp scade şi pretul(daca nu a avut accidente se aplica o reducere la urmatoarele polite ıncheiate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa carte verde - corecta ? theslick13 theslick13 In uniunea europeana mai e valabila cartea verde ? Am o masina inmatriculata pe Italia la care la un control imi lipsea carte verde ? AM luat amenda conform ... (vezi toată discuția)
Rca in cazul unui autoturism cumparat in romania si inmatriculat in bulgaria viobubu viobubu Un autoturism cumparat in Romania si inmatriculat in Bulgaria beneficiaza in cazul producerii unui accident de RCA valabil si in tara noastra (vezi toată discuția)