avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate intra in somaj imediat dupa concediul maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate intra in somaj imediat dupa concediul maternal

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Pe 6 noiembrie 2009 voi termina concediul ingrijire copil .Trebuie neaparat ca firma sa ma reia in evidenta sau poate sa ma dea in somaj si care sunt pasii pentru acest demers.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vioavram , utilizator 09:25, 5 Noiembrie 2009
Buna ziua!
Depuneti la firma cerere de intrerupere a suspendarii contractului individual de munca incepand cu 6 noiembrie. Daca firma are probleme financiare si trebuie sa desfiinteze postul va va concedia - din motive neimputabile salariatului si veti putea intra in somaj. Nu ne-ati spus care este motivul pentru care veti intra in somaj. Firma este in lichidare sau nu doriti dumneavoastra sa continuati activitatea.
nu am reusit sa dau copilul la gradi si tb sa stau cu el ca nu are cine sa ma ajute.va multumesc!
Solicitati reinceperea activitati pt inceput.
Ati putea intra in somaj numai daca veti inceta activitatea pt motive neimputabile dvs.
Daca veti fi concediata va trebui sa mergeti la servici pe perioada preavizului de 20 zile lucratoare.
In cazul acesta va trebui sa va reicadrati in munca la angajator. Daca acesta este de acord sa desfiinteze postul, in mod normal ar trebui sa mai lucrati 20 zile lucratoare (durata minima de preaviz in cazul concediereii din motive neimputabile salariatului) si puteti intra in somaj.
Succes!
Cererea pentru reinceperea activitatii este tip de la ITM sau o scriu pur si simplu de mana?Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediul de maternitate? jessiro18 jessiro18 pot intra in direct in somaj dupa terminarea concediului de maternitate? (vezi toată discuția)