avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Orange

Buna ziua,

In Noiembrie 2017 am facut un contract cu Orange pe un abonament ME43 langa care am cumparat si un telefon Iphone 8, abonamentul fiind pe 24 luni. Telefonul a avut un pret oferit de catre Orange la abonamentul accesat de catre mine, pret pe care l-am achitat atunci avand si factura. In data de 6 Iulie am trimis o cerere de reziliere catre Orange pentru a trece inapoi la prepay, Intrebarea mea ar fi daca cei de la Orange imi vor ceere despagubiri sau alte plati si daca acestea ar fi legale? Tin sa mentionez ca inca nu am primit raspuns de la ei, dar am numar de inregistrare, deoarece am fost la un Orange shop unde am intrebat de starea cererii mele si am cerut un numar de inregistrare. totodata, documentandu-ma, am aflat ca din 2013 nicio companie de telefonie nu are dreptul de a constrange un utilizator de a nu renunta la abonament prin diferite plati obligatorii, cum ar fi plata abonamentului pe lunile ramase.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adga , utilizator 11:26, 17 Iulie 2018
Despagubirile sau alte plati la care va referiti Dumneavoastra, desi "nelegale" s-ar putea sa fie "contractuale", (adica prevazute in contractul pe care vi l-ati asumat) situatie in care, in baza contractului, acestea pot fi solicitate la plata...
Singurul loc unde se face referire la despagubire in cazul renuntarii unilaterale este la art 4 din contract si anume:
4.1. În cazul incetarii contractului, la solicitarea Clientului sau din cauze imputabile acestuia, Clientul va plăti despagubiri
egale cu valoarea abonamentului si a optiunilor aferente înmulţită cu numărul de luni rămase până la expirarea perioadei
minime contractuale, mentionate in Art. 1. din prezentul act aditional.

Acest articol nu este abuziv? Eu stiu ca si inainte a fost prezent acest articol, dar a fost declarat ca fiind abuziv. Intreb si eu sa stiu. In rest obiectul contractului face referire strict la abonamenct cu "voce mobila".
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)
Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă firma a modificat tarifele? Billy89 Billy89 Buna seara. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Sunt plecat in Marea Britanie din anul 2016. In iunie 2017, dupa ce tarifele de roaming au fost eliminate, ... (vezi toată discuția)
Prelungire tacita abonament orange gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am solicitat (telefonic la relatii cu clientii) rezilierea unui contract de abonament voce si trecerea numarului pe cartela preplatita. abanamentul este ... (vezi toată discuția)