avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazier auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazier auto

Buna ziua, am trecut in cazierul auto doua abateri (contraventii), exista posibilitatea sa fie sterse? Daca da, atunci um se procedeaza? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihai Matei , utilizator 14:38, 5 Noiembrie 2009
Ciudata situatie.....in primul rand nu exista termenul de "cazier auto", cazierul judiciar este cel in care apar infractiunile pentru care ati fost condamnat .......contraventiile pe care le-ati savarsit au fost constatate si s-au dispus unele sanctiuni prin procesul verbal de constatare ele nu apar inscrise intr-un "cazier auto" .....daca intrebarea dv. este legata de punctele primite ca si sanctiune suplimentara atunci acestea "se sterg" in teermen de 6 luni de la aplicare ....
Colega Analore are dreptate: nu exista un "cazier auto" - punctele acumulate se sterg in 6 luni! B-)
Foarte logic raspunsul d-tra, dar asa ceva exista, este un act oficial si se poate elibera (scoate) de la serviciul politiei rutiere din fiecare judet.Pentru acesta aveti nevoie de urmatoarele acte:chitanta de 4 lei de la finante (nu de la trezorerie),copie xerox permis,copie xerox C.I. si o cerere (de mana sau tip).Cazierul se elibereaza in 7 zile de la data depunerii actelor mai sus mentionate.
De cazier auto am auzit prima data de la taximetristi,care au nevoie pentru autorizatia de la A.R.R.(autoritatea rutiera romana),iar in acesta sunt trecute toate abaterile pe linie de circulatie rutiera,din urma cu mai multi ani,nu stiu exact de cand se tine aceasta evidenta la politia rutiera.
Am un asemenea exemplar,de aceea stiu de abaterile mele.
Se pare ca aveti dreptate Dl Mihai, exista cazier auto ....iat ce am gasit despre acesta :
""Acumularea a 15 puncte de penalizare atrage după sine suspendarea permisului. Punctele penalizare se prescriu la 6 luni de la trecerea în cazier.

„Cazierul devine astfel, la 6 luni, curat dacă nu ai mai făcut nimic”, a precizat Dumitru Jianu.

Când pentru fapta săvârşită legea prevede şi aplicarea punctelor de penalizare, agentul constatator are obligaţia să le înscrie în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Punctele de penalizare se înscriu în evidenţa conducătorilor de autovehicule sau tramvaie de către serviciul poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta.""

Nu reusesc sa gasesc o reglementare legala clara a acestui "cazier auto" dar din cate am citit pana acum faptele inscrie in el, respectiv contraventiile se sterg dupa 6 luni de la inregistrare, deci nu e normal ca intr-un cazier auto eliberat la data de 10.04.2009, sa zicem, sa apara o contraventie pentru care s-au aplicat 4 puncte, savarsita in 10.04.2008 aceasta contraventie trebuia stearsa din cazier in data de 11.10.2008...

""Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obţină, personal, la sediul poliţiei rutiere din judeţul care îl are în evidenţă, informaţii cu privire numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.
Am trecut in cazierul auto o abatere din 2001,cand cica am trecut pe galben si am avut permisul suspendat 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de cazierul auto - exista posibilitatea reabilitarii acestuia ? Alex-M Alex-M Figurez in cazierul auto cu unele abateri respectiv 1 suspendare pt. neacordare de prioritate si 2 amenzi una pt. radar si una pt. parcare neregulamentara , ... (vezi toată discuția)
Cazier auto - stergere AOlteanu AOlteanu Buna ziua. Am avut permisul de conducere anulat. Dupa ce termenul necesar de la sentinta definitiva a trecut, am dat din nou examen si am luat un nou permis ... (vezi toată discuția)
Procedura de inregistrare a punctelor de penalizare stefanft stefanft Care este procedura de inregistrare a punctelor de penalizare? Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 spune la art. 108 pct.2 ca \\\"Procedura de ... (vezi toată discuția)