avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament închiriat în regim hotelier, dar care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament închiriat în regim hotelier, dar care practic este bordel. Poate cineva să mă lămurească ce documente/acorduri sunt necesare acestui tip de închiriere?

Locuiesc intr-un complex rezidential, adicalea cu pretentii. Nu a trecut mult timp sa-mi dau seama ca apartamentul meu are un perete comun cu un bordel. Am sunat proprietarul, care mi-a spus ca apartamentul este inchiriat in regim hotelier si punct! Am vorbit si cu administratoarea, pe care am intrebat-o daca exista carte de imobil si daca da, ce este trecut in dreptul apartamentului cu pricina. Mi-a confirmat spusele proprietarului, si ca nu este nevoie de nici un document, nici un acord, nimic. Poate cineva sa ma lamureasca?
PS: Nu ma trimiteti la politie, ca s-a intamplat si asta. Nu eu, vecinul de sub a reclamat, s-a dat o amenda, o saptamana a fost liniste, apoi s-a reluat activitatea :(
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: utilizator_2024 , utilizator 20:53, 28 Martie 2024
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu doriti sa sesizati in continuare politia de fiecare data, puteti deschide o actiune in instanta si sa obtineti anularea inchirierii in regim hotelier.
Puteti avea sansa daca prezentati dovezi - sesizari facute la politie si amenzi primite (de cine ?!), lista cu chiriasii trecuti in cartea de imobil, mereu altii, etc. - ca acolo functioneaza un bordel.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ideea cu instanța este una buna dar va fi foarte complicat.
După părerea mea ar trebui să solicite si izolarea fonica a apartamentului ca sa nu deranjeze vecinii.Nu cred ca este chiar bordel dar au dreptul la liniște.
O astfel de acțiune o poate iniția chiar asociația de proprietari.
Sesizati în scris asociația cu aceste probleme si sa le cereți să deschidă ei procesul.
Asociația este obligată să rezolve problema.
Aveti dreptul de a avea avocat care sa se ocupe de problemele cu asociația si sa le ceara si actele.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a avea o afacere cu apartament inchiriat in regim hotelier, in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa se faca lucrurile in mod legal. Desi multi aleg varianta “la negru”, multi clienti pot fi oameni de afaceri sau persoane juridice care vor dori sa-si deconteze cheltuielile cu cazarea.
Inchirierea unui imobil in regim hotelier nu se poate face decat prin SRL sau ca peroana fizica autorizata PFA.
In ambele cazuri persoana are in mod obligatoriu nevoie de o autorizatie de turism, un certificat de clasificare de pana la trei stele obtinut de la Autoritatea Nationala de Turism. Documentul se obtine in urma unei inspectii.

Trebuie avut in vedere faptul ca legea nu permite unui proprietar sa-si inchirieze locuinta in regim hotelier mai mult de 30 de zile pe an, fara a detine o autorizatie de turism.

In calitate de proprietar deranjat de regimul apartamentului de langa dvs, va puteti interesa daca proprietarul aceuli imobil detine cele necesare pt functionare legala- in caz ca nu, puteti actiona-
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe alte topicuri asemanatoare, am atras atentia asupra "greutatilor" pe care vecinii le vor intampina in astfel de situatii. Nu am fost crezut - ca de fapt asociatia nu are nici un rol, ca pe noi vecinii nu ne intereseaza de nici o culoare.
In fine, chiar suntem curiosi, poate initiatorul acestui topic ne va informa cum a reusit sa-si rezolve aceasta chestiune.
Cu multumiri.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@POPA GHEORGHE
In astfel de cazuri se aplica amenda persoanei gasite in imobil
Daca aceasta intelege sa recupereze prejudiciul are dreptul sa se ridice cu pretentii in instanta
2-Nu are legatura cu asociatia deoarece nu aceasta este parte in contractul de inchiriere si nu asociatia a convenit schimbarea destinatiei spatiului din spatiu de locuit in bordel !
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul strict de administrare parte comuna de imobil de locuit in comun
Bordelul se desfasoara in proprietate privata deci asociatia de proprietari nu are competenta sa intervina
Responsabil este numai proprietarul apartamentului
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Calvar in regim hotelier DOG94 DOG94 Buna ziua, Am o mare problema si nu stiu exact la cine sa apelez. De mai bine de un an de zile, proprietarul apartamentului de sub mine isi inchirieaza ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul chirias "persoana juridica" cezariuliu cezariuliu Buna seara, Poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii legate de urmatoare problema. Apartamentul de deasupra este inchiriat de proprietar unei firme ... (vezi toată discuția)