avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de luat vederi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de luat vederi

Buna seara! In blocul incare locuiesc s.au montat camere de luat vederi in urma hotararii locatarilor. Cine poate avea acces la aceste imagini inregistrate de camere? Atat live cat si dupa ce s.ar fi constatat un eveniment? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Florin.abc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mike41 , utilizator 16:32, 2 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poliția are acces.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul care are acces la datele stocate este administratorul sistemului care poate fi din asociatia de proprietari sau din afara
In cazuri speciale =evenimente,autoritatile au dreptul sa solicite preluarea datelor stocate de sistemul de supraveghere
Asociația nu prea are dreptul...
E.complicată discuția...

Doar organul judiciar are acces strict legal dar în practica...

Dacă asociația ar analiza filmările deja ar fi vorba de multe discutii si ar trebuie să fie multe formalități de îndeplinit.
Dar...asociatiile nu stiu ca sunt pasibile de sancțiuni...

O sa solicit pentru un client stocarea filmărilor pentru un proces.Daca vor respinge cererea voi obține prin instanța.O sa le ce si sa explice cum au procedat daca le stochează.
Conducerea asociatiei e posibilă de sancțiuni si nu asociatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Astazi am fost solicitat sa salvez date dintr-un DVR (sunt autorizat).
Treaba asta am facut-o doar dupa ce politia a cerut oficial acest lucru. Le-am dat doar inregistrarile din intervalul orar indicat de ei. Nimic altceva.
In plus ( si este de retinut) am oprit inregistrarea pe camere si am anuntat proprietarul sistemului si organele de politie sa se grabeasca ptr. ca sistemul trebuie pornit in cel mai scurt timp. L-am oprit ptr. ca exista riscul ca inregistrarile sa se piarda prin suprascriere. Deci ori pornesc sistemul cat mai repede cu riscul descris ori daca vor sa pastreze inregistrarile respective pe suportul original ptr. un timp mai lung atunci trebuie sa scoata HDD-ul din DVR si sa puna provizoriu un alt HDD.
Cam asa se procedeaza ptr. ca daca este o treaba mai serioasa se poate contesta autenticitatea inregistrarilor daca nu se pune la dispozitia organelor de ancheta si suportul original adica HDD-ul care era in DVR.
P.S. - Ynocentta are perfecta dreptate deaceea am dat acolo un "+" ptr. ca cineva pusese in mod gresit un "-"
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
gigiz, utilizator
"Primul care are acces la datele stocate este administratorul sistemului"
- cine aproba regulamentul de utilizare (acces, prelucrarea inregistrailor) a sistemului ? trebuie avizat de ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) ?
- ce conditii trebuie sa indeplineasca acest administrator?
- cine aproba desemnarea ca administrator ? este necesar avizul ANSPDCP ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legală conectarea video-camerelor condominiului, prin internet, cu locuințele responsabililor? marioenergodna marioenergodna Bună ziua, Vă rugăm, avem nevoie de o părere legală din partea dumneavoastră privind securitatea supravegherii video. Asociația noastră de ... (vezi toată discuția)
Lege - perioada monitorizare camere supraveghere mrbilly mrbilly Buna ziua, Solicit sa imi comunicati detalii cu privire la camerele de supraveghere ce trebuiesc montate obligatoriu (legea te obliga) intr-un magazin ce ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de a vedea inregistrari video din bloc? Sever Simion Sever Simion Avand in vedere legea protectiei datelor cu caracter personal, as dori sa stiu, multumesc, cine are dreptul sa vizualizeze non stop cum e la noi, prin WIFI, ce ... (vezi toată discuția)